Stiri din Sport de ultima ora

Ce va face Simona dupa suspendarea de 4 ani primita din motive de dopaj?

Pe contul sau de Instagram,  Simona Halep a anuntat ca va contesta decizia Agentiei Internationale pentru Integritate in tenis.

Agentia Internationala pentru Integritate in Tenis a anuntat suspendarea pe o perioada de 4 ani a Simonei Halep, pentru doua incalcari ale regulamentelor internationale. Prima incalcare se refera la dopaj. Dubla campioana de Grand Slam a fost depistata pozitiv la Roxadustat, medicament interzis.

Cea de a doua incalcare se refera la pasaportul biologic al sportivei. Intr-un comunicat de presa, Agentia Internationala pentru Integritate in Tenis a explicat ca decizia de a o suspenda pe Halep, in varsta de 31 de ani, de doua ori campioana Grand Slam, a fost luata de un tribunal independent.

Reactia Simonei Halep

Intr-un comunicat de presa, postat pe conturile sale de pe  retelele de socializare, jucatoarea romana precizeaza ca va contesta decizia la Curtea de Arbitraj  Sportiv. De asemenea, Simona Halep scrie ca intentioneaza sa dea in judecata compania de suplimente sportive.

Ce e substanta Roxadustat ?

Este vorba despre un medicament administrat in anemie, care, printre altele, “primeneste” sangele, facilitand un transport mai intens al oxigenului in sange. Substanta e interzisa in sport. Simona Halep a fost depistata pozitiv la Roxadustat in timpul turneului US Open de anul trecut. Romanca afirma ca de vina e un supliment alimentar folosit de ea, dar ca nu a stiut ca acesta contine Roxadustat.

Citeste  Dinamo, bătută măr la handbal

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *