Lucrarile de la Pasajul Doamna Ghica incep in iulie
Stiri Locale de ultima ora

Lucrarile de la Pasajul Doamna Ghica incep in iulie

Lucrarile pentru Pasajul Doamna Ghica incep in luna iulie. Contractul de asociere dintre Primaria Capitalei si Primaria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrarilor a fost deja semnat.

Valoarea totala a investitiei este de 144 milioane de lei.

Iata ce a declarat primarul Capitalei Nicusor Dan

“Am semnat ieri contractul de asociere dintre Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Valoarea totală a investiției este de 144 milioane lei, circa 80% din sumă urmând să fie asigurată din bugetul Capitalei, iar restul de 20% din bugetul Sectorului 2. Banii există, deci nu vom avea goluri de finanțare, urmând să înaintăm cu lucrările cât se va putea de repede, pe baza planificării tehnice. Am promis bucureștenilor finalizarea acestui pasaj și mă țin de cuvânt”,  a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Termenul de finalizare a Pasajului Doamna Ghica a fi cel mai probabil in 2022. Radu Mihaiu a estimat ca lucrarile vor putea fi reluate in luna iulie.

“În paralel s-a lucrat la deblocarea contractelor de execuţie şi s-au stins datoriile. Intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Lucrările vor reîncepe în perioada următoare (început de iulie) şi am primit promisiuni ferme că până în septembrie lucrările la sol vor fi finalizate. Acest lucru va descongestiona traficul din zonă şi se vor putea continua lucrările fără a mai crea un disconfort oamenilor care trec prin zonă”,  a mentionat Mihaiu.

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu a mai declarat ”Dacă va conține tramvai, așa cum ne dorim și cum se poate face, el poate lega două cartiere dormitor (Titan și Pantelimon) de cartierul cel mai cunoscut de business din România, Pipera. Practic luăm zeci de mii de oameni pe care îi putem muta rapid, ecologic (tramvaiul este un mod de transport considerat verde de Comisia Europeană) până în Pipera într-un timp rezonabil și predictibil”.

Se pare ca pasajul va avea o lungime totala de 216.99 m si o latime de 16.60 m.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns