Stiri Locale de ultima ora

53 de localitati din 13 judete au fost afectate de vremea extrema

Peste 3000 de pompieri, cu peste 2000 mijloace tehnice, au intervenit pentru limitarea si inlaturarea efectelor generate de vremea extrema care s-a inregistrat in mai multe judete din tara.

Au fost afectate 53 de localitati, in 13 judete: Arges, Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Caras Severin, Galati, Hunedoara, Ialomita, Neamt, Tulcea si Vaslui. Echipele de interventie au fost solicitate pentru evacuarea epi din case, curti, beciuri si strazi si pentru indepartarea a nu mai putin de 154 copaci plus stalpi de electricitate cazuti pe carosabil. Zeci de case si anexe gospodaresti au avut acoperisul smuls, iar 14 autoturisme au fost avariate.

Circulatia rutiera s-a desfasurat temporar cu dificultate pe A2 (km 64 – 125) Calarasi, din cauza ploii torentiale si a acumularilor de apa de pe carosabil.

In municipiul Roman, judetul Neamt, din cauza vantului care a batut cu putere, acoperisul unui imobil a cazut pe carosabil si a surprins un barbat. La sosirea echipajelor medicale la locul interventiei, victima era constienta si prezenta un traumatism la membrul inferior; persoana a fost transportata la spital pentru investigatii amanuntite.

In localitatea Stancuta, judetul Braila, din cauza vantului puternic, 40 copaci au cazut pe carosabil, fiind afectate acoperisurile a 8 case si 18 anexe gospodaresti.

Tot 40 de copaci au cazut si in localitatea Tecuci, judetul Galati, fiind afectate acoperisurile a 4 case si 3 autoturisme.

In municipiuil Calarasi, ploaia abundenta a inundat 20 de curti, iar mai multi copaci s-au prabusit pe carosabil si au avariat autoturisme.

Avand in vedere ca avetizarile de vreme rea sunt inca in vigoare, recomandam cetatenilor sa adopte un comportament preventiv, pentru preintampinarea situatiilor care le pot pune in pericol viata si bunurile.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns