HoReCa afectata grav de pandemie jumatate din afaceri vor falimenta
Stiri Locale de ultima ora

HoReCa afectata grav de pandemie jumatate din afaceri vor falimenta

Cresterea numarului de cazuri noi de infectari cu coronavirus a dus Bucurestiul in scenariul rosu iar restrictiile au aparut din nou. Bineinteles ca cea mai afectata de restrictiile impuse este HoReCa deoarece restaurantele sunt inchise din nou in interior.

Iata ce spun specialistii despre aceste noi restrictii

”Dacă lucrurile avansează ca până acum și în absența unor intervenții relevante din partea Guvernului, aproximativ 50% dintre afacerile existente la începutul anului se vor închide definitiv, iar numărul oamenilor care își vor pierde locul de muncă ar putea ajunge la aproximativ 150.000”,  a declarat Dragos Panait, consultat HoReCa.

Se pare ca finalul anului 2020 vine cu aceleasi restrictii care au existat si la inceputul acestuia.

”Trebuie să avem în vedere și industriile adiacente. Există furnizori de echipamente, materii prime etc., ce deservesc doar companii HoReCa și care trec acum prin aceleași dificultăți. Și în cazul lor, există cheltuieli, venituri nerealizate, persoane în șomaj tehnic, ceea ce contribuie la destabilizarea economiei”,  a mai spus Panait.

Cresterea alarmanta a numarului de cazuri de coronavirus a afectat intreaga populatie a Bucurestiului. Bineinteles ca HoReCa si-a pierdut credibilitatea ca ar putea gestiona corect situatia impusa de pandemie.

”Industria de HoReCa a devenit un fel de țap ispășitor al crizei COVID-19, deoarece măsurile luate nu au fost justificate în niciun fel de cifre. Nu a existat o relație cauză-efect între deschiderea la interior a restaurantelor și creșterea numărului de infectări, astfel încât operatorii s-au simțit, în mod repetat, nedreptățiți. Lipsa de comunicare a autorităților, absența unor argumente referitoare la deciziile luate și anunțate de pe o zi pe cealaltă, precum și a măsurilor de susținere, toate acestea au crescut gradul de neîncredere în strategia Guvernului și starea de instabilitate a industriei”, a mai adaugat Panait.

Bineinteles ca terasele deschise nu vor putea tine tot personalul si ca acestea vor fi influentate de vreme.

”Nu se pune problema ca terasele să contribuie la generarea unor venituri relevante, ele fiind, în multe cazuri, mai mult surse de costuri, decât de venituri. În special toamna, oaspeții care își rezervă pe terasă anulează într-un procent mult mai mare, decât cei care ar fi venit la interior. Uneori, din cauza vremii neprielnice, pleacă în timpul mesei, când comanda a fost deja dată în lucru, ceea ce implică pierderi mai mari pentru operator”, a incheiat Panait.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns