Stiri Locale de ultima ora

Comisia Europeana considera ca Romania nu raporteaza toate problemele legate de mediu.

Romania are probleme grave il legatura cu calitatea aerului , a apei dar si a deseurilor. Specialistii Comisiei Europene transmit acest lucru in ultimul lor raport.

Se crede ca Romania nu a luat masuri concrete de combatere a poluarii. Marea problema defapt o constituie poluarea provocata de traficul rutier. Acelasi raport transmite ca municipiile Romaniei au cifre alarmant de mari la poluarea cu PM 10.

Stefan Turcu , purtatorul de cuvant al CE in Romania a declarat “Nu a informat, nu a respectat și nu a luat măsurile necesare pentru asigurarea unei calități a aerului suficientă. Conform unui raport din 2015, peste 25.000 de decese premature au fost cauzate de aceste particule în suspensie PM 10. Realitatea e puțin mai gravă decât ceea ce se raportează de către autoritățile române. Raportul constată deficiențe grave în privința sistemului de monitorizare a calității aerului.”

Ministerul Mediului sustine ca s-a luat masuri pentru rezolvarea problemelor semnalate de catre Guvern „Am remediat situația în ceea ce privește funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, astfel încât raportările către Comisia Europeană pentru anii următori să fie conforme. Ministerul Mediului a identificat și a pus la dispoziție fondurile necesare dezvoltării și optimizării acestei rețele”.

Citeste  Locurile de joaca din sase parcuri din Bucuresti ar putea fi inchise

Problemele care se refera la calitatea apei, la calitatea naturii si la reciclarea deseurilor au si ele o rezolvare. Stefan Turcu a declarat “Până în 2020, România are ca obiectiv ca 50% dintre deșeuri să fie reciclate. Comisia, prin acest raport, atrage atenția asupra faptului că, la cum se mișcă lucrurile în prezent, acest lucru nu se va întâmpla.”

Totodata reprezentantii Comisiei Europene sustin ca Romania nu foloseste fonduri europene pentru rezolvarea problemelor de mediu. Acestia solicita implementarea de proiecte de anvergura pentru protectia mediului si cer reducerea birocratiei.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns