Stiri Internationale de ultima ora

Printul Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a, nu prea ar fi vrut sa se insoare cu ea

Philip o iubea pe scriitoarea  Daphne du Maurier si, chiar inainte de nunta cu Elisabeta, i-a marturisit ca vrea sa ramana cu ea. “Tara ta are nevoie de tine”, i-ar fi raspuns romanciera.

“Prince Philip Revealed” – Dezvaluiri despre Printul Philip – se numeste noua carte dedicata unuia dintre cei mai non-conformisti si mai putin intelesi membri ai monarhiei britanice. Cartea a fost scrisa de Ingrid Seward, o autoritate in materie de regalitate.

Prince Philip, acum in varsta de 99 de ani, este pentru multi o enigma. Este fiul printului Andrei al Greciei si Danemarcei si al sotiei acestuia, Printesa Alice de Battenberg. Philip si-a petrecut copilaria la Paris, a avut o cariera militara remarcabila in cel de al doilea razboi mondial, iar copilaria si adolescenta i-au fost marcate de suferinta mamei sale, care era bolnava de schizofrenie.

Inainte cu foarte putin de casatoria cu cea care avea sa devina regina, printul Philip a petrecut ceva vreme cu scriitoarea Daphne du Maurier, la resedinta acesteia din Cornwall. “Erau apropiati sentimental, dar nu sexual” – scrie Ingrid Seward. Philip i-ar fi marturisit lui Daphne ca nu prea vrea sa se insoare si ca vrea sa ramana cu ea. Insa scriitoarea i-ar fi spus “Tara ta are nevoie de tine”, iar idila s-a sfarsit.

Din “Prince Philip Revealed” aflam si ca Philip a fost destul de dur cu Charles, mostenitorul tronului britanic. Printu Philip il considera pe Charles prea moale pentru un viitor monarh si a incercat sa-i dea o educatie care sa-l “faca mai barbat”.

In carte sunt investigate, atat cat s-a putut, si aventurile romantice pe care printul Philip le-ar fi avut inclusiv dupa casatorie.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns