Stiri Internationale de ultima ora

Incalzirea globala dezvaluie sute de cadavre.

Incalzirea globala si schimbarile climatice dezvaluie sute de cadavre care au fost descoperite pe Everest in urma topirii ghetarilor.

Specialistii sunt ingrijorati de numarul de cadavre ale alpinistilor care au devenit vizibile pe masura ce ghetarii s-au topit.

„Aproape 300 de alpinişti au murit în timp ce încercau să urce spre vârful muntelui Everest, o treime dintre trupuri fiind scoase la iveală de topirea accelerată a zăpezii” a scris BBC.

Incepand cu sezonul de alpinism din primavara, corpurile vor fi inlaturate pe partea chineza a acestui munte.

Fostul presedinte al Asociatiei de Alpinism din Nepal, Ang Tshering Sherpa a declarat “Din cauza încălzirii globale, foaia de gheaţă şi gheţarii se topesc rapid, iar cadavrele care au rămas îngropate în toţi aceşti ani sunt acum expuse”.

“În ultimii ani am adus cadavre ale unor muncitori, dar sunt încă trupuri neînsufleţite rămase îngropate în zăpadă, care pot apărea acum la suprafaţă “a mai transmis Ang Tshering Sherpa.

Citeste  O fotografie realizată pe Lună, vândută cu 171.000 de dolari

Un fost ofiter de legatura din Everest a declarat “În ultimii ani, eu am recuperat în jur de 10 cadavre din diferite locaţii din Everest şi, evident, din ce în ce mai multe dintre ele au apărut acum”.

Problema cadavrelor nu poate fi rezolvata atat de usor. Mai multe studii realizate de-a lungul timpului arata ca ghetarii de pe Everest se topesc extrem de repede si se subtiaza.

Gheata a inregistrat o temperatura minima de -3.3 grade C. Cu toate astea nu toate cadavrele ies la suprafata din cauza topirii rapide. Unele cadavre sunt dezvaluite din cauza miscarii ghetarului Khumbu.

“Din cauza mişcării Gheţarului Khumbu, ajungem din când în când să vedem cadavre”, a declarat Tshering Pandey Bhote, vicepresedinte al Asociaţiei Naţionale a Ghizilor de Munte din Nepal.

Specialistii au descoperit anul trecut ca gheata de pe Khumbu este mai calda decat se asteptau.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns