Reactia avuta de Vladimir Putin dupa ce talibanii au preluat controlul in Afagistan
Stiri Internationale de ultima ora

Reactia avuta de Vladimir Putin dupa ce talibanii au preluat controlul in Afagistan

Vladimir Putin a transmis ca alte state nu ar fi trebuit sa ii impuna Afganistanului propriile valori. Faptul ca talibanii au preluat controlul tarii este de fapt o realitate de care trebuie sa se tina cont.

Iata ce a mentionat Vladimir Putin

″Trebuie să înceteze (…) această voinţă de a construi în alte ţări democraţia după modele străine, fără a ţine cont de particularităţile istorice, naţionale sau religioase, ignorând complet tradiţiile conform cărora trăiesc alte popoare″, a transmis acesta.

Presedintele rus a mai pus ca isi pastreaza speranta ca talibanii isi vor respecta promisiunea de a restabili ordinea in Afganistan si a mai mentionat ca este foarte important ca teroristilor sa nu li se permita sa patrunda in tarile vecine.

″Trebuie să facem totul să ne unim eforturile pentru a susţine poporul afgan, pentru a normaliza situaţia în această ţară şi a stabili relaţii de bună vecinătate″, a spus presedintele rus.

Angela Merkel a delcarat ca trebuie sa se comunice cu talibanii si ca este important sa se salveze oamenii ″acum trebuie dialogat cu talibanii (…) şi să încercăm să-i salvăm pe aceia ale căror vieţi sunt ameninţate să părăsească ţara″.

Citeste  Au fost create maimute modificate genetic cu gene umane.

Ambasadorul rus in Afganistan, Dmitri Jirnov a laudat modul in care talibanii s-au comportat. Acesta a mai spus ca orice miscare impotriva talibanilor va fi sortita esecului.

″Atmosfera în Kabul poate fi descrisă drept una de speranţă precaută″ a spus ambasadorul. ″A fost un regim rău care a dispărut şi oamenii sunt încrezători. Dar mai este un test pe care talibanii trebuie să-l treacă. După ce restabilesc ordinea, ei trebuie să înceapă să îmbunătăţească situaţia socio-economică″, a mai spus acesta.

Vineri, atmosfera la Kabul a fost una calma dar haosul continua si mii de afgani incearca sa paraseasca tara care a fost cucerita de talibani dup ace trupele americane s-au retras.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns