Stiri Internationale de ultima ora

Cum sunt afectate animalele care traiesc in Amazon dupa incendiu

 

Arderea Padurii Amazoniene afecteaza cea mai importanta sursa de oxigen a planetei si distruge habitatul a mii de specii. Animalele care traiesc in Amazon sunt extrem de afectate dupa incendiu. Trebuie sa ne asteptam la o pierdere semnificativa a vietii salbatice din zona. Padurea Amazoniana include una din 10 specii cunoscute ale planetei, 40.000 de specii de plante, 400 de specii de mamifere, 300 de reptile, 400 de amfibieni si 3000 de specii de peste de apa dulce.

Robert Troya , vicepresedintele pentru America Latina a Fondului Global pentru Viata Salbatica a declarat „Ştim că incendiile din Amazonia vor avea un efect răspândit pe mai multe populaţii de animale, pe specii care sunt deja pe cale de dispariţie, precum maimuţele păianjen sau tamarinul cu curmătură”.

Arderea arborilor inseamna pierderea habitatului pasarilor care isi fac cuiburi si afecteaza si nutritia animalelor.

Jaguarul este o specie care va ramane fara hrana deoarece  se hraneste cu animale mici.  Chiar si inainte de izbucnirea incendiilor jaguarul Amazonian era in pericol deoarece era vanat in permanenta de fermieri.

Citeste  Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume

Speciile acvatice sunt si ele afectate deoarece cenusa rezultata din ardere poate otravi raurile iar asta afecteaza toate speciile care se dezvolta in apa.

Mazika Sullivan , om de stiinta a declarat ca multe dintre animalele care locuiesc in padurea tropicala„nu au evoluat pe un fundal care să ia în calcul focul”.

Speciile din America de Nord s-au adaptat la niste ecosisteme in care incendiile de padure sunt comune. Ciocanitoarea cu spatele negru din America de Nord s-a adaptat la incendii. Incendiile de padure afecteaza planeta de cateva spatamani. Padurile ard peste tot in jurul lumii, Siberia, Amazon, Groenlanda si Insulele Canare. Este tot mai greu pentru noi sa supravietuim in conditii optime in timp ce principalele surse de oxigen ard.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *