Stiri Internationale de ultima ora

Italia – paralizata de coronavirus

Epicentrul epidemiei de coronavirus din Europa, Italia, adopta masuri extreme in lupta cu virusul care se raspandeste atat de rapid. Toata tara este, incepand de astazi, in carantina.

Seful guvernului italian, Giuseppe Conte, s-a adresat natiunii, luni seara, si a anuntat decizia-soc. Presa italiana relateaza ca nimeni nu se astepta ca toata Italia sa intre in carantina.

Premierul italian trist, obosit, emotionat

Ziaristii din peninsula scriu ca Giuseppe Conte este deosebit de marcat; a vorbit pe un ton sumbru, pare epuizat si speriat. El a anuntat ca zonele de protectie din nord se extind in toata tara. Practic, toata Italia intra in carantina. Acest lucru inseamna restrictii mari de deplasare. Oamenii nu vor putea merge dintr-o localitate in alta decat la serviciu, pentru probleme medicale sau urgente de familie.

Ministrul italian al sanatatii ar fi sugerat inchiderea tuturor frontierelor inca de la sfarsitul lui februarie, cand inamicul invizibil venit din China a inceput sa loveasca in nordul tarii – scrie Corriere della Sera. La Insa la Palatul Chigi – sediul guvernului – sugestia a fost primita cu precautie, din motive economice. S-a ales varianta treptata a carantinarii zonelor afectate, inclusiv din ratiuni psihologice, pentru a pregati populatia, pentru ca, in cele din urma, sa se ajunga la izolarea totala a Italiei. Liderii locali din regiunile foarte putin afectate –  Sardinia, Calabria, Basilicata and Molise – i-au cerut sa impuna restrictii dure pentru a impiedica deplasarea celor din nordul lovit de coronavirus.

Citeste  Regele Charles, primul mesaj de Crăciun

Italia, focarul Europei

Dupa China, Italia este cea mai afectata tara din lume, cu aproape 10 mii de imbolnaviri si 470 de decese. Numarul celor infectati cu coronavirus creste dramatic in fiecare zi. La fel numarul mortilor.

Ne indreptam spre pandemie ?

Dr.Tedros Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, atrage atentia ca epidemia provocata de coronavirus s-ar putea transforma in curand in pandemie. Oficialul OMS s-a declarat ingrijorat de extinderea epidemiei, dar crede ca, daca se va ajunge acolo, “ar fi prima pandemie care va putea fi controlata.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *