Stiri Internationale de ultima ora

Reuniune de urgenta a familiei regale britanice dupa ce Harry a tradat

Regina Elisabeta a II-a si nepotul rebel, printul Harry, discuta termenii si conditiile retragerii ducilor de Sussex din prima linie a familiei regale. Intr-un gest socant, Harry si sotia sa, Meghan, au anuntat ca renunta la responsabilitatile regale si intentioneaza sa devina independenti financiar.

Regina Elisabeta a II-a este mahnita de decizia celor doi; de altfel, presa scrie de mult ca Meghan nu s-a adaptat la rigorile vietii la curte, s-a simtit mereu eclipsata de cumnata sa, Kate, sotia lui William. Harry si William s-au instrainat mult dupa casatoria cu Meghan, iar tensiunile s-au acumulat.

Luni are loc o reuniune de criza la domeniul regal Sandringham, din Norfolk, Anglia; suverana l-a convocat pe Harry, pentru a discuta concret ce inseamna retragerea lor si ce e de facut mai departe. La aceasta “sedinta de familie” vor lua parte printul Charles, mostenitorul tronului, si cei doi fii, William si Harry. Cea mai delicata problema e cea financiara; e un caz fara precedent in istoria monarhiei britanice, iar nici Regina, nici consilierii nu stiu cum sa gestioneze situatia. Harry si Meghan vor sa fie un fel de membri ai familiei regale cu jumatate de norma, dar nu e clar cum se poate face acest lucru si la ce suma ar mai putea avea dreptul, daca au iesit din primul esalon al casei de Windsor.

William rupe tacerea

William si fratele sau, Harry, erau foarte apropiati, isi povesteau totul, nu aveau secrete unul fata de celalalt si se sustineau reciproc. Faptul ca au ramas fara mama, dupa moartea fulgeratoare a printesei Diana, i-a unit si mai mult pe cei doi frati. Kate, sotia lui William, a stiut sa respecte aceasta fratie puternica si, diplomata, nu s-a amestecat niciodata. Meghan insa a facut tot ce a putut sa strice relatia lui Harry cu William, iar dupa nasterea micutului Archie a dorit sa-si impuna punctul de vedere tot mai apasat.

“Toata viata am fost legat de fratele meu, dar acum nu ma mai pot baza pe el. Suntem doua entitati complet separate. Sunt foarte trist. Tot ce pot face acum e sa sper ca va veni, din nou, vremea cand vom fi iar pe aceeasi lungime de unda” – s-a confesat printul William unui amic.

Meghan a ramas in Canada

Ducesa de Sussex s-a intors in Canada, acolo unde se pare ca deja a pus bazele unei asociatii de caritate si a semnat mai multe contracte de promovare.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns