Stiri Internationale de ultima ora

China realizeaza prima centrala energetica in spatiu

 

China se pregateste temeinic sa realizeze prima centrala energetica in spatiu. Aceasta tara aloca programului ei spatial un buget de 8 miliarde de dolari anual. Centrala se contruieste in vestul Chinei in orasul Chongqing. Proiectul prevede dezvoltarea unei centrale electrice mai mici in stratosfera intre anii 2021 si 2025 , dupa care va fi urmata de o instalatie solara de 1 megawatt in spatiu pana in anul 2030. Dupa care vor fi introduse generatoare mai mari.

De-a lungul timpului China a tot realizat diferite proiecte spatiale pentru a ajunge tot mai puternica. Printre cele mai spectaculoase proiecte putem enumera:

Explorarea lunii – o sonda a ajuns pe fata intunecata a lunii pentru a realiza diferite misiuni, Chang`e-4 – roverul care este denumit dupa zeita lunii, acesta ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga modul in care a aparut universal dupa Big Bang. Totodata acestia au dorit sa vada daca Luna poate sustine viata iar luna trecuta a aparut prima frunza verde iesita din semninte de bumbac la noua zile dupa initierea experimentului.

China are pregatite o serie de misiuni in spatiu care sa ne ajute sa intelegem mai bine evolutia si posibilitatile acestora.  Statia spatiala pe care vor sa o construiasca poarta numele de Tiangong si va avea un modul de baza si alte doua experimentale. Greutatea sa totala va fi de 66 de tone si are capacitatea de a adaposti 3 persoane. Ciclul de viata pe care il poate sustine este de cel putin 10 ani. Aceasta statie spatiala ii va oferi Chinei posibilitatea de a face toate studiile si experimentele dorite.

Acesta dezvoltare continuua a Chinei continua sa ne uimeasca si sa ne puna la dispozitie fel de fel de informatii la care nu am avea acces. Toate proiectele realizate pana acum i-au adus Chinei informatiile dorite dar si un mare succes.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns