Stiri Internationale de ultima ora

Cercetatorii de la Harvard au gasit solutii pentru oprirea incalzirii globale.

Cercetatorii de la Harvard au gasit o solutie optima pentru oprirea incalzirii globale, mai exact vor sa estompeze lumina solara.

Procedeul in sine este definit ca “ inginerie geosolara” sau “ geotehnica solara”.  Desi pare prea greu de crezut cercetatorii spun ca se poate realiza.

Conform unui studiu publicat in Nature Climate Change, cercetatorii vor sa introduca in atmosfera particule care sa reflecte lumina soarelui.

Cu toate astea cercetatorii avertizeaza ca acesta metoda nu este o solutie universala pentru a stopa cresterea incalzirii globale ci din contra o intoarce la era pre-industriala. Drept urmare, solutia gasita se adreseaza efectului dar nu si cauzei care este defapt cresterea constanta a cantitatii de dioxid de carbon din atmosfera cauzata de emisiile de gaze.

Tototdata se crede ca o estompare prea mare a cantitatii de lumina solara ar face mai mult rau decat bine.

Profesorul – doctor in stiinte aplicate si inginerie de la Harvard, John A. Paulson este cel care a coordonat acest studiu.

Citeste  Sicriul reginei Elisabeta a II-a, depus la Westminster Hall

Totodata acesta a declarat  ”Nu este o analogie perfectă, dar geoingineria solară este ca un medicament care tratează hipertensiunea arterială. O doză prea mare ar fi periculoasă, dar o doză bine gândită ar putea reduce riscurile. Bineînțeles, este bine să nu aveam tensiune mare de la bun început, dar odată ce afecțiunea există, în afară de un mod de viață sănătos, merită luate în considerare tratamentele care ar putea diminua riscurile”

Procedeul in sine se considera a fi o dezvoltare care ne-ar putea ajuta. Incalzirea globala este un subiect tot mai prezent. Foarte multi cercetatori trag semnale de alarma si transmit ca trebuie sa luam masuri deoarece temperaturile vor creste in urmatorii 5 ani considerabil. Cu cat vom lua masuri mai repede cu atat vom avea o sansa mai mare de reusita.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *