Stiri Internationale de ultima ora

Migrația ilegala, o arma in mana rușilor?

Situatie incordata la granita dintre Finlanda si Rusia: rusii permit migrantilor clandestini sa treaca in Finlanda. Ba chiar le dau indicatii pe unde intre, ilegal, in Finlanda. Analistii spun ca e forma de razboi hibrid, declansat de Moscova impotriva unui stat UE.

Pana de curand dictatorul din Belarus, Aleksandar Lukashenko, a recurs la aceasta tactica. Dadea drumul spre Polonia catorva mii de clandestini pe zi. Acum, rusii aplica la ei acasa aceasta tactica. Au inundat punctele de trecere a frontierei cu Finlanda cu migranti ilegali. Gloata a luat cu asalt vamile si s-au inregistrat incidente majore. Finlanda a suplimentat trupele de la granita si a inchis aproape toate punctele de trecere a frontierei. Insa rusii dau indicatii migrantilor clandestini pe unde sa intre in Finlanda pentru a nu fi descoperiti. Exista un canal pe Telegram, infiintat se pare chiar de rusi, unde migrantii primesc toate indicatiile, inclusiv in limba araba si paștu. Majoritatea clandestinilor sunt din Afganistan, Yemen, Irak, Somalia si Siria.

Citeste  Particule solare, descoperite sub un munte din Italia

Rusia neaga faptul ca ar folosi, deliberat, asa-numita arma a migratiei. “Asemenea acuzatii sunt inacceptabile pentru noi. Vamesii nostri isi fac datoria si ii lasa sa treaca numai pe cei care au acte in regula, deci au dreptul sa treaca” – a declarat Dmitri Peskov, purtator de cuvant la Kremlin.

Guvernul finlandez a luat masuri de consolidare a barierelor la punctele de trecere si are in vedere chiar construirea unui zid electronic.

La punctele de frontiera inchise, sunt zeci de clandestini care stau si asteapta o ipotetica redeschidere a granitei. Noaptea sunt minus 10 grade in acea zona, asa ca oamenii fac focul ca sa se incalzeasca.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!