Stiri Internationale de ultima ora

Regina nu se simte bine, are in continuare simptome de COVID

Elisabeta a II-a si-a anulat toate activitatile online de astazi. Diagnostica duminica, Regina se simtea mai bine ieri, dar astazi Palatul Buckingham a anuntat ca suverana are, in continuare, simptome de raceala.

Regina e triplu vaccinata si s-a infectat cu COVID de la personalul de la Buckingham Palace, unde s-a inregistrat un mini focar.

“Majestatea Sa inca are simptome blande de raceala si a decis sa nu participe la activitatile online pe care le avea astazi. Va continua insa sa se ocupe de anumite chestiuni usoare” – a declarat un purtator de cuvant de la Palatul Buckingham. Programul pentru zilele urmatoare va fi stabilit ulterior.

Tinand cont de varsta ei, 95 de ani, suverana e permanent supravegheata de o echipa medicala. La nonagenari, COVID poate evolua spre forme urate de boala. Medicii consultati de presa britanica spun ca, in mod sigur, Reginei i s-au administrat anti virale inca de la primele simptome.

Sanatatea ei e oricum fragilizata, asa ca diagnosticul de COVID nu face decat sa alimenteze temerile privind starea Reginei. Pe 6 februarie ea a participat la o serie de festivitati din cadrul evenimentelor dedicate Jubileului. Elisabeta a II-a sarbatoreste anul acesta 70 de ani de domnie. Recent, la o intalnire, ea a fost vazuta in baston si s-ar fi plans ca nu se poate misca decat cu mare dificultate.

In prezent, Regina e in izolare la Castelul Windsor, sub supravegherea echipei medicale conduse de Sir Huw Thomas, profesor de genetica gastrointenstinala la Imperial College. Sir Huw a devenit medicul personal al Reginei in 2014.

Spaima de COVID s-a resimtit si acum 2 saptamani in casa regala britanica. Printul Charles, mostenitorul tronului, a facut pentru a doua oara COVID, desi e triplu vaccinat. La fel sotia sa, Camilla.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns