Stiri Internationale de ultima ora

Sarkozy, primul fost presedinte francez judecat pentru coruptie

La Paris incepe procesul fostului presedinte Nicolas Sarkozy, acuzat ca  ar fi incercat sa mituiasca un judecator si sa faca trafic de influenta.

Este pentru prima oara, in istoria post-belica a Frantei, cand un fost presedinte e judecat pentru coruptie.

Sarkozy ar fi utilizat o linie telefonica secreta, cu o cartela prepay achizionata pe un alt nume. Scopul era de a obtine informatii secrete legate de o procedura judiciara ce viza un dosar in care era cercetat.

Daca va fi gasit vinovat, Nicolas Sarkozy risca o pedeapsa de 10 ani de inchisoare si o amenda de un milion de euro pentru coruptie si trafic de influenta.

Sarkozy a fost presedintele Frantei din 2007 pana in 2012. El neaga toate acuzatiile si sustine ca e un proces politic. In acelasi dosar vor fi judecati avocatul sau, Thierry Herzog si fostul inalt magistrat, Gilbert Azibert. Sarkozy i-ar fi oferit lui Azibert un post foarte avantajos in Monaco, iar la schimb magistratul i-a dat informatii legate de mersul unui dosar in care Sarkozy era cercetat pentru primirea unor foloase necuvenite de la mostenitoarea imperiului L’Oreal, Liliane Bettencourt. Banii i-ar fi primit pentru campania prezidentiala din 2007. Si tot pentru campania din 2007, Sarkozy e banuit ca ar fi primit bani de la liderul libian Muammar Gaddafi. Se pare ca temutul dictator ii trimitea lui Sarkozy valize intregi cu milioane de euro.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns