Stiri Internationale de ultima ora

Sprijin concret pentru stimularea folosirii bicicletei

Parlamentul European a pus la punct o rezolutie care prevede, intre altele, mai multe piste dedicate biciclistilor, locuri de parcare pentru biciclete si scaderea TVA la acest mijloc de transport.

Principalele beneficii ale mersului pe bicicleta, in afara efectelor pozitive pentru sanatate, sunt stimularea productiei de biciclete la nivelul Uniunii Europene si facilitarea tranzitiei catre transportul mai verde.

Rezolutia Parlamentului European cere tarilor membre sa recunoasca bicicleta ca mijloc de transport propriu-zis, ale carui principale avantaje sunt : o sanatate mai buna, reducerea aglomeratiei in trafic si a poluarii fonice, imbunatatirea calitatii aerului si dezvoltarea economica. Euroalesii cer Comisiei Europene sa puna la punct o strategie coerenta privind ciclismul in tarile comunitare, astfel incat pana in 2030, numarul kilometrilor parcursi cu bicicleta sa se dubleze.

Cum pot fi depasite obstacolele ?

Lipsa parcarilor securizate pentru biciclete si a pistelor speciale, dar si masurile insuficiente anti-furt sunt cateva dintre obstacolele care stau in calea dezvoltarii acestui mijloc de transport in comun. Nu in ultimul rand, autoritatile locale au un rol crucial. Acestea trebuie sa dezvolte sistemul electronic de inchiriere a bicicletelor, sa-l faca mai prietenos si sa-l integreze in peisajul urban general. Concret, acest lucru inseamna punerea la punct a infrastructurii necesare bicicletelor in puncte de tranzit majore,  astfel incat cetateanul, chiar daca pana in acel punct calatoreste cu altceva, de acolo sa poata lua bicicleta. Scaderea TVA-ului pentru firmele care se ocupa de vanzarea, inchirierea si repararea bicicletelor este, de asemenea, un factor cheie, se arata in documentul aprobat de Comisia de Transporturi din Parlamentul European. Rezolutia va ajunge in plen in scurt timp.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns