Stiri Internationale de ultima ora

Rusia evoca din nou folosirea armelor nucleare

Un apropiat al presedintelui Vladimir Putin avertizeaza ca armele date Ucrainei vor provoca un “razboi ingrozitor” si sugereaza ca nu e exclusa folosirea armelor nucleare, in cazul in teritoriul Rusiei ar fi amenintat.

Intr-un mesaj pe platforma Telegram, presedintele Dumei de Stat  – camera inferioara a parlamentului rus – Viaceslav Volodin a comentat ca livrarile de armament ofensiv occidental in Ucraina vor duce la o catastrofa globala si in aceste conditii dispar argumentele impotriva folosirii armelor de distrugere in masa. “Daca Washingtonul si tarile NATO furnizeaza arme care vor fi folosite pentru a lovi orase civile si pentru a incerca eventuala capturare a unor teritorii de-ale noastre, asa cum ameninta, aceasta va conduce la masuri de represalii cu folosirea armelor chiar mai puternice” – a scris Volodin pe aplicatia Telegram.

Aliatii occidentali au promis Ucrainei miliarde de dolari sub forma de armament, dar nu au reusit sa convinga Germania sa trimita tancuri de lupta Leopard. Mai multe tari NATO au asemenea tancuri de fabricatie germana, insa ele nu pot fi transferate in Ucraina fara acordul guvernului de la Berlin.

Citeste  Ucraina si alte tari est-europene vor filtrarea informatiilor pe platformele sociale

“Argumentele potrivit carora puterile nucleare nu au folosit in trecut arme de distrugere in masa in conflicte locale nu pot fi sustinute. Pentru ca aceste state nu s-au confruntat cu o situatie in care le era amenintata securitatea cetatenilor lor si integritatea teritoriala a tarii” – sustine Volodin. Comentariile lui sunt atent citite de occidentali, intrucat el este un apropiat al presedintelui Putin si are oricand acces la liderul de la Kremlin. Se spune ca, deseori, cand Putin vrea sa transmita un mesaj, o face prin intermediul lui Volodin.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns