Stiri Internationale de ultima ora

Ce schimbari urmeaza pentru britanici dupa decesul Reginei Elisabeta a II-a

Suverana a murit joi dupa-amiaza, la castelul din Balmoral, Scotia. Elisabeta a II-a avea 96 de ani. Coroana a fost imediat preluata de printul Charles, fiul ei cel mai mare, devenit acum Regele Charles al III-lea.

De la o noua figura pe timbre si monede, pana la schimbarea versurilor imnului national, Marea Britanie va cunoaste mai multe schimbari dupa moartea reginei Elisabeta a II-a si ascensiunea la tron a fiului ei, printul Charles. Vor fi schimbari in cateva aspecte ale vietii de zi cu zi.

Imnul National

Versurile imnului national al Marii Britanii se vor schimba din God Save the Queen in God Save the King.

Monede şi timbre

Monedele ce vor fi batute de acum inainte, precum si bancnotele tiparite, vor reprezenta capul regelui, asa cum imaginea monarhului este reprezentata pe banii britanici. Vechile monede si bancnote raman in circulatie pana ce vor fi treptat inlocuite, in timp. In timp ce chipuil reginei Elisabeta a II-a este indreptate spre dreapta, chipul lui Charles va trebui sa fie orientat spre stanga. A devenit o traditie ca reprezentarea chipului monarhului sa fie facuta in directia opusa fata de predecesorul sau.

In mod similar, timbrele postale vor fi schimbate pentru a reprezenta portretul noului rege.

 Cifrul regal

Cifrul regal, monograma folosita de monarhi care in prezent este inscripţta reginei – EIIR –  dedesubtul unei reprezentari a Coroanei Sfantului Edward, va fi de asemenea schimbat. Acest cifru este reprodus pretutindeni in Marea Britanie si este prezent pe aproape orice, de la cutii postale pana la uniformele politiei. Conform traditiei, atat cifrul cat si blazonul regal se vor schimba odata cu urcarea pe tron a unui nou rege.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns