Stiri Internationale de ultima ora

Primarita Amsterdamului a pus gand rau vitrinelor cu prostituate

Femke Halsema, prima femeie primar din istoria Amsterdamului, vrea sa faca schimbari mari in cartierul cu felinare rosii, unul dintre principalele puncte de atractie ale orasului olandez. Primarita spune ca lucratoarele din industria sexului trebuie protejate de turistii gura-casca, inghesuiti in fata vitrinelor in care femeile isi expun nurii. Intr-un interviu cu agentia Reuters, Halsema a declarat ca nu exclude varianta interzicerii vitrinelor cu prostituate. Asta pentru ca, spune primarita, schimbarile din ultimii ani afecteaza intimitatea prostituatelor: vin tot mai multi turisti, care fac poze cu telefonul mobil si apoi le posteaza pe retelele de socializare.

Demersul este considerat cea mai radicala schimbare in comerțul sexual, de la legalizarea prostitutiei in Olanda, acum aproape 20 de ani.

“Cred ca multe dintre femeile care lucreaza acolo se simt umilite de turistii care se holbeaza si rad de ele. Este unul dintre motivele pentru care ma gandesc sa fac unele schimbari” – a declarat Femke Halsema. Primarita a intocmit un raport, intitulat Viitorul prostitutiei in vitrina, care include diverse scenarii, inclusiv instituirea unei “zone erotice”, care sa aiba o poarta de intrare, clar marcata, asa cum e si la Hamburg. Alte variante pe care primaria le are in vedere sunt inchiderea bordelurilor din centru si mutarea lor in alte zone, reducerea numarului de bordeluri si inasprirea conditiilor pentru obtinerea licentelor pentru vitrine.

Prostituatele nu sunt incantate

Planul va fi analizat in cadrul consiliului primariei, iar decizia se va lua prin vot. Ideea insa e privita cu rezerve de vanzatoarele de placeri. Mai mult femei, care se expun in vitrina zilnic, spun ca renuntarea la vitrine va dauna afacerii, la fel si mutarea bordelurilor din centru in alte zone ale Amsterdamului.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns