Stiri Internationale de ultima ora

Ciclonul Fani face ravagii in India

Cea mai violenta furtuna tropicala care loveste India in ultimii ani a facut prapad. Ciclonul Fani a lovit coasta estica a tarii, mai exact statul indian Odisha, care are 45 de milioane de locuitori. Orasul turistic Puri e cel mai afectat: 3 morti si 160 de raniti, dar bilantul e provizoriu. Vantul a atins viteza de 200 de kilometri pe ora si sute de case au fost avariate. Pe langa copaci si acoperisuri, rafalele de vant au smuls stalpi de electricitate si telecomunicatii si din aceasta cauza Puri e aproape izolat.

Cu cateva ore inainte, fusesera evacuati un milion de oameni. 600 de gravide au fost transferate din spitale si duse in adaposturi. Masuri speciale de siguranta au fost luate si la templul hindus Jagannath, care are o vechime de 850 de ani, iar autoritatile se tem ca ar putea fi avariat.

Ploile diluviene care insotesc ciclonul au provocat inundatii masive in zonele joase, de langa coasta, unde apa a ajuns la un metru si jumatate.

Fani e in drum spre Bangladesh

Fani se deplaseaza spre Bangladesh, unde autoritatile au ordonat evacuarea a peste 2 milioane de oameni si inchiderea porturilor. Meteorologii spun insa ca, odata ce avanseaza cat mai mult in zona de uscat, ciclonul isi pierde din forta.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns