Stiri Internationale de ultima ora

Lupul paznic la stana: seful de la anti-drog Bulgaria lucra pentru traficantii de narcotice

Tvetan Pankov, directorul departamentului de combatere a traficului cu stupefiante, a fost arestat, fiind banuit de luare de mita si colaborare cu comerciantii de droguri.

Pankov a fost surprins in flagrant, exact in momentul in care lua mita. Au fost arestati si urmatorii doi oameni din ierarhie. Toti trei luau bani de la capii retelelor de traficanti de droguri – atat din Bulgaria, cat si din strainatate – si ofereau la schimb protectie. „Sunt banuiti ca tineau o umbrela protectoare peste activitatatea gruparilor de crima organizata implicate in traficul de narcotice in Bulgaria si in strainatate” – a declarat Procurorul-Sef al Bulgariei, Ivan Geshev. El a recunoscut ca e stanjenitor ca primii trei oameni din structurile de combatere a traficului cu droguri erau implicati in activitati de crima organizata, mai ales ca cei trei aveau informatii la cel mai inalt nivel, fiind persoanele de contact dintre Bulgaria si autoritatile de profil din Europa si din restul lumii.

Cei trei aveau o indelungata experienta in cadrul fortelor de securitate bulgare si de cativa ani au facilitat operatiuni de trafic de droguri, intr-un sistem preferential: aveau protectie asigurata gruparile care „cotizau” cel mai mult, iar bandele rivale erau anihilate.

Citeste  6 luni de razboi in Ucraina

Bulgaria, pozitie strategica pentru comertul mondial cu stupefiante

Pe ruta est-europeana a comerciantilor de droguri, intre Turcia si Europa, Bulgaria joaca un rol major. Este una dintre principalele rute de tranzit in operatiunile de transport cocaina.

Mai cad si alte capete ?

Potrivit unor jurnalisti independenti de la Sofia, arestarea celor trei provoaca un cutremur de proportii in Ministerul de Interne, unde va incepe o ancheta pentru depistarea altor angajati, cu functii importante, care au avut un rol in schema pusa la punct de cei trei. Nu este exclus, ca ancheta, daca va fi desfasurata corect, sa duca inspre zona politicului, unde cei trei erau foarte bine conectati, cu toate partidele.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns