Stiri Internationale de ultima ora

Adio, Draghi ! Italia va avea alegeri anticipate

Italia va organiza alegeri anticipate pe 25 septembrie, dupa ce presedintele Sergio Mattarella a dizolvat parlamentul în urma demisiei premierului Mario Draghi.

Premierul Mario Draghi si-a inaintat demisia presedintelui Sergio Mattarella, dupa ce trei partide nu i-au mai acordat sprijin pentru a conduce în continuare executivul. Draghi va asigura interimatul, dar Italia va avea un nou guvern abia peste cateva luni. Instalarea unui nou guvern ar putea sa dureze pana in iarna chiar. Totul depinde de rezultatul alegerilor si de cine va obtine cele mai multe voturi. De exemplu, in 2018, Italia a avut un nou premier abia la 90 de zile de la alegeri. Data alegerilor – 25 septembrie – a fost anuntata dupa o reuniune a Consiliului de Ministri.

Pandemia, razboiul din Ucraina si inflatia – chestiunile de care se va ocupa Draghi in continuare

Pana la formarea noului guvern, Mario Draghi ramane sa gestioneze problemele curente ale tarii. „Trebuie sa ne ocupam de urgente legate de pandemie, razboiul din Ucraina, inflatie si costul energiei” – le-a spus Draghi colegilor din cabinet.

Ce spun sondajele

Potrivit sondajelor de acum, favorita ar fi coaliţia de centru-dreapta, care reuneste Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, si extrema-dreapta reprezentata de Liga lui Matteo Salvini si de Fratelli d’Italia. Fratelli d’Italia, partid etichetat drept post-fascist, conduce in intentiile de vot, cu aproape 24 de procente. Pe urmatorul loc ar fi Partidul Democrat, cu 22 de procente, si Liga – 14 la suta.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns