Stiri Justitie de ultima ora

Ceasuri, cel mai probabil contrafacute, depistate in portul Constanta

Valoarea totala a celor doua containere sosite din China e de peste 7,8 milioane euro – precizeaza Garda de Coasta.

Au mai fost depistate si alte bunuri susceptibile a fi contrafacute, estimate la aproape 668.000 de euro. In total, politistii de frontiera si inspectorii vamali au identificat bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuala al unor marci cunoscute, in valoare de aproximativ 8,4 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Garzii de Coasta, in portul Constanta au fost descoperite doua containere sosite din China, in care se aflua 5275 ceasuri (diferite marci prestigiose), 12.040 accesorii auto si 12.210 articole de vestimentatie, in valoare totală aproximativ 8,4 milioane de euro (circa 42.000.000 de lei) daca ar fi fost comercializate ca produse de firma. Toate acestea au fost ridicate in vederea expertizarii si continuarii cercetarilor.

Totodată, politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, la finalizare urmand a fi luate masurile legale.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns