Stiri Justitie de ultima ora

27 de migranti clandestini au fost prinsi in Delta, in zona Sf.Gheorghe

Politistii de frontiera din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR – au detectat în apele navigabile internationale o ambarcatiune suspecta, care naviga spre tarmul României. In barca se aflau 27 de cetateni straini, ce intentionau sa intre ilegal in tara noastra.

Grupul de clandestini e format din cetateni straini din Somalia, Irak, Sudan, Siria si Afganistan. Ei au fost adusi in apropierea Romaniei de doua calauze, care le-au facilitat deplasarea din Turcia pana in Romania.

Persoanele depistate au fost preluate pentru continuarea cercetarilor iar mijloacele folosite pentru facilitarea transportului acestora au fost ridicate in vederea confiscării.

Politistii de frontiera continua cercetarile in acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat, trafic de migranti in forma agravanta si conducerea unei nave de catre o persoana fara brevet sau certificat de capacitate corespunzător.

Cele două calauze care au facilitat transportul migrantilor clandestini din Turcia in România au fost retinute pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, urmand a fi prezentate judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalui Constanta cu propunere de arestare preventiva.

Tot mai multi clandestini vin in Romania

Potrivit unor surse din politie, in Romania vin tot mai multi migranti ilegali, dar nu cu gandul de a ramane, ci pentru a pleca mai departe spre tari din Uniunea Europeana. Cei care nu reusesc sa plece, de cele mai multe ori pentru ca nu mai au bani sa dea traficantilor, raman totusi in Romania si ajung sa doarma pe strada. De exemplu, autoritatile de frontiera de la granita de vest precizeaza ca anul trecut au avut 74.683 de operatiuni de interceptare a unor clandestini ce incercau sa intre ilegal din Serbia. Numarul clandestinilor depistati e dublu fata de 2020 si de 10 ori mai mare comparativ cu anul 2019.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns