Stiri Justitie de ultima ora

Crima organizata, tot mai prezenta in Uniunea Europeana

Gruparile de crima organizata din Uniunea Europeana au patruns in economia legala, prin metode tot mai diversificate de spalare a banilor – este concluzia raportului Europol, prezentat la Bruxelles.

De asemenea, documentul atrage atentia ca aceste grupari isi consolideaza activitatea gratie coruptiei din diverse structuri ale statelor membre. Raportul Europol cartografiazã cele mai periculoase 821 de reþele infracþionale de pe continent. Acestea au peste 25 de mii de membri si,potrivit documentului, pot sa provoace pagube semnificative securitãþii interne, statului de drept si economiei Uniunii Europene.

“Infractorii sunt activi în mai multe domenii, de la traficul de droguri, la fraude, furt de proprietate, trafic de migrati si de persoane. Jumatate sunt implicati în traficul de droguri” – a explicat directoarea Europol, Catherine de Bolle.

Peste o treime dintre cele mai periculoase retelele de crima organizata din Uniunea Europeana spalã banii prin sectorul imobiliar, arata raportul Europol – agentia europeana de politie cu sediul la Haga. In plus, potrivit Europol, articolele de lux, afacerile cu un consum intensiv de numerar precum ospitalitatea si criptomonedele sunt si ele metode populare la care recurg infractorii.

“Ameninþarea e uriasa, o vedem zilnic în tarile membre. Anul trecut, în Suedia, au avut loc 350 de schimburi de focuri provocate de infractori. Recent, în Franta au fost arestate 700 de persoane implicate în traficul de droguri. Si în Belgia se întâmpla lucruri, si în toate tarile membre” – atrage atentia Ylva Johansson, comisar UE pentru Afaceri Interne.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!