Stiri Justitie de ultima ora

Furate in Franta, urmau sa ajunga in Romania: furt de echipamente agricole de 100.000 de euro

Politia franceza a interceptat un vehicul rutier la sud de Paris. Intr-o remorca se aflau unitati agricole furate cu cateva saptamani mai devreme in Mayenne. Dupa ce au trecut prin Maine-et-Loire, acestea urmau sa fie livrate in Romania.

Jandarmii au interceptat un microbuz si o remorca in Milly-la-Forêt, Essonne. Vehiculul sosise din Maine-et-Loire si se indrepta spre Romania, cu mai multi pasageri in microbuz si colete in remorca. Coletele au atras atentia jandarmilor. Acestea contineau 12 antene si opt console GPS furate cu o luna inainte dintr-o ferma din Bouère, in sudul Mayenne. Valoarea echipamentelor este estimata la aproximativ 100 000 de euro.

Echipament geolocalizat

Confiscarea a fost rezultatul unei anchete a jandarmeriei din Maine-et-Loire. Investigatiile au fost facilitate de prezenta balizelor in unitatile GPS. Proprietarul era la curent cu furturile de acest tip de echipamente agricole si, prin urmare, a decis sa le puna cipuri. Aceasta actiune preventiva le-a permis anchetatorilor sa urmareasca dispozitivele GPS: acestea au fost localizate in Noyant-la-Gravoyère, apoi in Ombrée-d’Anjou si Pouancé, inainte de a porni la drum. Operatiunile de supraveghere au facut posibila interceptarea.

Soferul a fost arestat

Confiscarea a fost insotita de mai multe arestari, inclusiv cea a soferului vehiculului. Soferul era un barbat de 22 de ani din Romania, fara antecedente. Acuzat de manipulare de bunuri furate in banda organizata, acesta a fost arestat preventiv.

Asociere frauduloasa

Cu ajutorul unui interpret, tanarul a explicat ca obisnuia sa transporte persoane si colete din Franta in Romania pentru cateva zeci de euro. Nu avea absolut nicio idee despre ceea ce transporta. Tanarul a cerut sa fie eliberat, insa  instanta a decis sa il mentina pe tanar in arest preventiv, in special pentru a evita orice colaborare frauduloasa cu alti suspecti.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns