Stiri de ultima ora Mondene

Sinead O’Connor 1966-2023

Celebra interpreta irlandeza s-a stins din viata. Avea 56 de ani. Familia a anuntat doar ca Sinead a murit.

Sinead O’Connor a devenit cunoscuta in intreaga lume prin piesa Nothing Compares 2 U. Albumul, compus de Prince, a fost single-ul numarul 1 pe plan mondial in Billboard Music Awards in 1990. Interpreta avea probleme de sanatate fizica si mintala si a marturisit in repetate randuri ca are ganduri de sinucidere.

Numele sau complet era Sinead Marie Bernadette O’Connor. S-a nascut in decembrie 1966 in Glenageary, comitatul Dublin. Cantareata a avut o copilarie grea. In adolescenta a fost plasata intr-un centru pentru tineri cu probleme. O calugarita i-a daruit o chitara si i-a facut cunostinta cu un profesor de muzica.

Devine cunoscuta cu albumul Leul si Cobra (The Lion And the Cobra) in 1987, care a intrat in top 40 atat in Marea Britanie, cat si peste Ocean, in Statele Unite.

Urmatorul album a inclus piesa Nothing Compares 2 U, compusa de Prince, iar cantecul a devenit number one in toata lumea.

Disparitia ei e deplansa de toata lumea, de la numerosii fani, la politicieni si artisti. Acum un an si jumatate baiatul ei murea dupa ce a fugit dintr-un centru unde sunt tinuti cei cu tendinte de suicid. De cativa ani, trecuse la Islam si isi luase numele Shuhada, desi pe scena evolua tot sub adevaratul ei nume.

Sinead O’Connor a fost nu doar o cantareata de renume, ci si o activista ferventa. Gestul cel mai controversat facut de irlandeza a fost ruperea unei fotografii cu Papa Ioan Paul al II-lea. Ea acuza prelatii catolitici si biserica, in general, ca nu au facut nimic pentru a demasca si pedepsi abuzurile sexuale la care au fost supusi copiii chiar de catre preoti. Gestul a fost facut intr-o emisiune la un canal american de televiziune si a starnit reactii dure. Mii de oameni au iesit in strada sa protesteze impotriva interpretei si au dat foc albumelor ei.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns