Stiri Justitie de ultima ora

Vanduta cu 3.000 de euro de parinti pentru o casatorie fortata

O fata de 12 ani a fost salvata, in extremis de autoritatile spaniole. Garda Civila spaniola a arestat o mama si pe sotul acesteia. Femeia isi vanduse fiica pentru 3.000 de euro. Fata de 12 ani urma sa fie dusa in Romania pentru a fi casatorita fortat.

Autoritatile spaniole au fost alertate la sfarsitul lunii ianuarie 2024 cu privire la potentiali minori (4 copii, o tanara si 3 baieti) aflati intr-o situatie dificila, in zona Malagón, la 150 km sud de Madrid.

Politia a aflat ca o fetita de 12 ani urma sa fie trimisa in Romania pentru o casatorie fortata convenita de doua familii de romani. Adolescenta urma sa fie casatorita, impotriva vointei ei, tot cu un minor, un baiat in varsta de  16 ani.

Banii gasiti asupra tatalui vitreg

Garda Civila din Zujar, la nord de Granada, a facut un raid intr-o casa in care fata era tinuta impreuna cu familia tanarului adolescent cu care urma sa se casatoreasca. Fata fusese vanduta pentru 3.000 de euro de catre mama si tatal ei vitreg si era in drum spre Romania. Parintii au fost cei care au marturisit unde era ascunsa fata dupa ce au fost arestati.

Arestarea a fost posibila datorita anchetei efectuate printre rudele familiei si la scoala fetei. Mama ei anuntase ca nu se va mai intoarce si ca va merge in Romania cu bunica ei. In timpul arestarii, in buzunarele tatalui vitreg au fost gasiti aproape 3.800 de euro.

Barbatul a incercat sa explice ca banii proveneau de la o recolta de masline, dar anchetatorii au constatat ca mintea. Guvernul regiunii Castilla-La Mancha a condamnat acest “eveniment sexist, care nu-si are locul intr-o societate moderna si democratica” si a felicitat Garda Civila “pentru ca a impiedicat aceasta casatorie fortata”. Tanara si cei trei frati ai sai au fost plasati in grija serviciilor sociale.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!