Design fără titlu - 1
Stiri de ultima ora Auto

Unde au loc cursele sprint programate în sezonul  de Formula 1 2024

Nu mai puțin de 6 curse de sprint sunt incluse în calendarul de Formula 1 al anului 2024. Acestea elimină tradiționala zi de antrenamente libere de vineri, fiind foarte apreciate de public.

În week-end-urile care au inclus astfel de curse de sprint, numărul de spectatori s-a dublat în zilele de vineri, față de week-end-urile cu antrenamente pe sistemul obișnuit. Totuși, sportivii sunt mai puțin încântați de schimbările frecvente de acest gen.

Programul Marilor Premii din anul 2024 a fost stabilit în ultima parte a anului trecut, însă este posibil să apară unele modificări. “Calendarul a rămas cu 6 curse de sprint. Vom avea o reuniune la începutul lunii februarie, în care ne propunem să vorbim despre câteva schimbări operaționale legate de managementul parcului închis și, de asemenea, de un alt format.

Nu pot să anticipez mai mult, mi-aș dori, dar mai întâi trebuie să ajungem la un acord, să îl semnăm și să îl punem în practică”, a declarat CEO-ul Formulei 1, Stefano Domenicali.

2 curse de sprint în Statele Unite ale Americii

Cursele de sprint ale sezonului 2024 vor avea loc în China, Statele Unite ale Americii (Florida și Texas), Austria, Brazilia și Qatar. Federația Internațională de Automobilism (FIA) şi Formula 1 au stabilit aceste Mari Premii care vor include curse de sprint, dar sistemul de competiție nu a fost fixat.

Vor urma întâlniri ale celor două organizații cu reprezentanții echipelor și chiar cu piloții – actorii principali ai curselor, care au mereu un cuvânt important de spus.

Un sistem controversat, dar necesar

După ultima cursă de sprint a sezonului 2023, desfășurată în Brazilia, olandezul Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre, și-a exprimat opoziția clară față de astfel de noi elemente care “condimentează” competiția: “Ei fac ce vor. Cred că inventează lucruri pentru că nu prea știu ce să facă din nebunie, în loc să mențină normalitatea. De ce sportul ăsta trebuie să fie brusc diferit? În alte sporturi se schimbă regulile tot timpul sau se face dintr-o dată un meci de 30 de minute? Chiar nu înțeleg asta”, a declarat Verstappen.

Deja se poate paria pe clasamentul piloților în 2024. La agenția de pariuri Unibet, Max Verstappen este marele favorit – cotă 1.25. Este urmat la foarte mare distanță de Lando Norris (cotă 9.00), Lewis Hamilton (cotă 13.00) și Charles Leclerc (cotă 15.00).

Max Verstappen este pe primul loc (cotă 1.35) și în clasamentul cotelor pentru prima cursă a anului – Marele Premiu din Bahrein, din 2 martie.

Prestigiul Formula 1 depinde foarte mult de sponsori, iar aceștia vor ca publicul să fie încântat. Audiențele mai mari atrag finanțări mai generoase, așadar este clar că Formula 1 va include curse de sprint în viitor. “Datele arată că există interes pentru cursele de sprint.

Noilor fani ai Formulei 1 nu le place conceptul de a dedica o zi întreagă doar antrenamentelor, din punct de vedere sportiv nu sunt interesați. Nu trebuie să uităm că multe sporturi se schimbă. Toate, inclusiv NBA sau baseball-ul, sunt foarte atente la ceea ce se întâmplă în lume”, a explicat Stefano Domenicali.

Formula 1 reprezintă competiția automobilistică ce se bucură de cea mai mare popularitate la nivel mondial. De fapt, se organizează anual două campionate diferite care au loc în paralel: Campionatul Mondial al Piloților și Campionatul Mondial al Constructorilor.

În anul 2024, startul se dă în Bahrein pe 2 martie, apoi urmează cursele din Arabia Saudită (9 martie), Australia (24 martie), Japonia (7 aprilie) și China (21 aprilie). În total sunt 24 de Mari Premii, fiecare cu locație diferită. Sezonul se încheie în Abu Dhabi, pe 8 decembrie.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!