Descopera care este bonusul de vechime acordat la programul Rabla
Stiri de ultima ora Auto

Descopera care este bonusul de vechime acordat la programul Rabla

In programul Rabla se ofera un bonus pentru o singura masina cu o vechime de 15 ani de 7.500 lei si in cazul in care aceasta nu este mai veche de 15 ani bonusul este de 6.000 de lei.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a spus ca pentru a atinge bonusul propus pentru 2021 a fost crescut bonusul de casa de aceea in anul 2022 s-a putut ajunge la o suma mazima de 16.500  lei in cazul in care beneficiarul va preda la casa doua autorisme ambele sa aiba o vechime de 15 ani.

Ce implica acest bonus mai mare?

“Obiectivul programului este scoaterea cu acelaşi tichet a unui număr cât mai mare de maşini mai vechi de 15 ani din piaţă. În cazul în care oferim această posibilitate de a preda două maşini în cazul achiziţiei uneia singure, noi practic introducem în circulaţie o singura maşină care va emite dioxid de carbon şi scoatem două maşini cu care reducem substanţial poluarea. Este o soluţie de eficientizare a Programului Rabla Clasic şi Rabla Plus. Dacă aveţi de predat o singură maşină, veţi beneficia de bonusul de 7.500 de lei dacă maşina are o vechime mai mare de 15 ani şi 6.000 de lei în cazul în care maşina nu este mai veche de 15 ani”, a spus ministrul Mediului.

Citeste  Audi lanseaza 4 masini anul acesta in Romania

Ministrul a mai spus ca masinile nu se pot tranzactiona si ca nu se va emite un voucher precum se procedeaza la Rabla electrocasnice.

“Maşinile pot fi tranzacţionate. Nu se emite voucher ca la Rabla electrocasnice. Am acordat un bonus de vechime targhetând exact plaja de maşini mai vechi de 15 ani. Prin reducerea până la 6 ani începem să scoatem practic din circulaţie maşinile la o vârstă mai mică, astfel încât poluarea să fie şi mai mică. Este limita până la care se poate coborî. Este limita de circulaţie în România. Este foarte important de menţionat pentru că sunt foarte multe maşini care ajung sau au ajuns acum 10-12 ani în România şi au mai circulat în România numai 4-5 ani. Ele nu vor fi eligibile, dar prin această reducere a vârstei putem ţinti o plajă mai largă de maşini, dar bonusul se acordă pentru cele care trec de vârsta de 15 ani. Credem noi că este mai eficient în felul acesta Programul”, a mai declarat Tanczos.

Citeste  Romania este in continuare un circuit de rable al Europei

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *