Stiri de ultima ora Auto

Mercedes-Benz investeste miliarde de dolari in modernizarea fabricilor

Presa germana a anuntat ca, in urmatorii ani, constructorul auto va investi miliarde de dolari pentru modernizarea fabricilor sale din China, Germania si Ungaria. Modernizarile au loc in conditiile in care grupul german se pregateste de electrificarea vehiculelor sale si reducerea emisiilor.

Prin lucrarile de modernizare se va reduce consumul de apa si energie, iar in cazul tehnologiilor de vopsire, dependenta de gaze, pentru reducerea emisiilor. Mercedes sustine ca va fi pregatit sa comercializeze vehicule electrice pana la finalul acestui deceniu, acolo unde conditiile de piata vor permite. Uniunea Europeana incearca sa ajunga la un acord privind termenul limita din 2035 pentru retragerea masinilor care emit dioxid de carbon, reglementari care vor face imposibila vanzarea de masini noi cu motoare pe combustie dupa 2035.

„Investim masiv in fabrici pentru a le moderniza. Aceste investitii vor fi la facilitatile din Beijing in China, Rastatt in Germania si Kecskemet in Ungaria” – a declarat directorul de productie, Joerg Burzer. Producatorul german de vehicule de lux va incepe in urmatoarele luni lucrarile la uzina din Rastatt si va produce primul model pe platforma compacta de vehicule MMA din 2024.

Citeste  Dosarul de daună - ce faci în caz de accident

In plus, Mercedes va investi in modernizarea tehnologiei de vopsire a vehiculelor la fabricile Sindelfingen, Bremen si Rastatt din Germania. Burzer sustine ca Mercedes este pregatit sa raspunda oricaror schimbari ale cadrului de reglementare.

Anul trecut, veniturile Mercedes-Benz au urcat cu 12 la suta, la 150 miliarde de euro, de la 133,8 miliarde de euro in 2021, in timp ce vanzarile au crescut cu 12 la suta, a anuntat fabricantul german de vehicule de lux.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *