Care sunt tarile din Europa in care se traieste cel mai bine in 2023
Stiri de ultima ora Mondene

Care sunt tarile din Europa in care se traieste cel mai bine in 2023?

An de an expertii intocmesc topuri ale celor mai bogat tari din lume, unde nivelul de trai este foarte inalt. De fiecare data Romanii sunt surprinsi sa vada cine ocupa primele pozitii, tocmai din cauza parerilor eronate pe care le au despre anumite state. 

 

In Europa ierarhiile se modifica foarte rapid, ceea ce face mult mai dificila sarcina intocmirii unui top. Daca si tu vrei sa afli care este numele celor 3 tari Europene cu un nivel de trai ridicat, atunci continua sa citesti acest articol.

 

Norvegia- in topul celor mai bogate tari din Europa

 

Norvegia se numara printre cele mai bogate tari din Europa, lucru pe care majoritatea oamenilor il cunosc deja. Aceasta tara dispune de depozite uriase de petrol si gaze naturale, economia ei fiind alimentata prin hidrocarburi. De asemenea, Norvegia detine si minereuri, cherestea, fructe de mare, apa dulce, paduri si resurse de peste. Astfel, Norvegia se numara printre liderii economici mondiali, care se remarca prin industria energetica si prin turism. Multi romani admira Norvegia si afirma ca si-ar dori ca nivelul de trai din tara noastra sa fie asemanator cu cel din tara scandinava.

 

Prin ce se remarca Elvetia? 

 

In ultimele clasamente oficiale, Elvetia s-a numarat printre primele 5 cele mai bogate tari din lume, insa europenii nu au fost deloc mirati de aceasta veste. Elvetia se remarca printr-un sistem sigur de banci, pe care romanii il admira. De asemenea, manufacturierii elvetieni sunt unii dintre cei mai renumiti din lume. Indiferent ca vorbim despre ciocolata sau ceasuri, produsele lor sunt apreciate in toate tarile Europene si nu numai. Totodata, Elvetia este apreciata si pentru neutralitatea sa, dar si peisajele de vis de care se bucura zi de zi localnicii si ocazional turistii din intreaga lume.

Germania- tara cu cea mai mare economie nationala

 

Din punct de vedere economic, Germania are cea mai mare economie nationala din toata Europa, aflandu-se in primele 5 state la nivel mondial. Aceasta a fost intotdeauna o tara dezvoltata, inovatoare, idealul la care tindeau majoritatea tarilor Europene. Expertii afirma ca succesul economic al Germaniei este influentat si de euro, moneda comuna care a ieftinit produsele. In Germania vin anual un numar semnificativ de persoane care isi doresc sa invete, sa munceasca sau sa se stabileasca definitiv in aceasta tara. Printre acestia se numara si foarte multi romani care aspira spre un trai mai bun si considera ca Germania este tara care le va oferi sansa sa isi indeplineasca obiectivul. 

 

Topul tarilor Europene este influentat si de finantele la nivel international 

 

Printre factorii care determina topul tarilor Europene in fiecare an se numara si finantele la nivel international. De asemenea, printre aspectele pe care expertii le iau in considerare atunci cand stabilesc tarile din Europa cu cel mai bun nivel de trai, se numara si rata de somaj, comertul, turismul, etc. 

 

Este important sa fii la curent cu topurile anuale ale tarilor Europene pentru a putea remarca potentiale schimbari importante! 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns