Stiri de ultima ora Mondene

Jeanne du Barry, cel mai nou film cu Johnny Depp, din 10 noiembrie in cinema

Jeanne du Barry, povestea fascinanta a curtezanei care a scandalizat anturajul regelui Ludovic al XV-lea, ajunge in cinematografe. Filmul marcheaza reintoarcea lui Johnny Depp pe marile ecrane, in rolul regelui, alaturi de regizoarea filmului, Maïwenn, in rolul favoritei.

Jeanne du Barry a deschis editia din acest an a festivalului de la Cannes, unde a avut parte de ovatii si cronici pozitive.

Jeanne Vaubernier, fiica unei familii sarace, isi foloseste frumusetea si inteligenta pentru a-si depasi conditia sociala. Prin intermediul iubitului ei, Contele du Barry, si a Ducelui de Richelieu, Jeanne este prezentata regelui Ludovic al XV-lea. Inevitabilul se intampla si Regele se indragosteste de ea, descoperind pofta de viata. Jeanne devine favorita oficiala, iar scandalul la curte nu intarzie sa apara. Fascinata de destinul femeii care a cucerit inima regelui Ludovic al XV-lea si a ramas in istorie ca ultima favorita oficiala a monarhului francez, Maïwenn i-a studiat biografia lui Jeanne Vaubernier de-a lungul anilor si intre 2016 – 2019 s-a dedicat in totalitate scrierii scenariului.

„Este greu sa te detasezi de un „clasic” biopic cand iubesti atat de mult un personaj. Daca am ales sa concentrez povestea pe relatia dintre Jeanne si Ludovic al XV-lea, a fost pentru ca asta a condus la caderea ei. Tot ce a urmat plecarii de la Versailles este rezultatul direct al aceastei perioade din care ea iese cu o eticheta de care nu va scapa niciodata: amanta regelui. Cu toate acestea, sunt convinsa ca ea merita mai mult. De aceea fac aluzie la copilaria, tineretea ei si ce se intampla dupa moartea regelui. O carte deosebit de marcata printre toate cele citite este cea scrisa de fratii Goncourt – cu totul, gratuit incriminatorie. Este interesant de observat ca, cu cat a trecut timpul, cu atat mai elogioase au devenit portretele lui Jeanne.”, spune Maïwenn, regizoarea si actrita principala a filmului.

Johnny Depp a fost ales pentru rolul regelui Ludovic al XV-lea dupa ce mai intai au fost ofertati doi actori francezi, primul refuzand sa citeasca scenariul, iar cel de-al doilea renuntand din cauza unor probleme de sanatate. Ulterior, Maïwenn si-a indreptat atentia catre actori de peste ocean, primul pe lista ei de favoriti fiind Johnny Depp, care a acceptat rolul imediat.

„L-am vrut in acest rol in primul rand pentru ca, pur si simplu, am fost o mare admiratoare a muncii sale de-a lungul timpului. Si, de asemenea, pentru ca acest rol, care este mai mult despre priviri si taceri decat despre cuvinte, parea pentru el, avea ceva rolurile jucate in trecut –  Edward Scissorhands sau Benny & Joon – si din emotia care iese la iveala de fiecare data. Exista ceva din Buster Keaton in Johnny. In fine, am simtit in el latura romantica a personajului, aspectul sau hipersensibil corespundea lui Ludovic al XV-lea din filmul meu.”

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!