Stiri de ultima ora Auto

Bateriile pentru motociclete electrice vor fi standard

Constructorii japonezi de motociclete Honda si Yamaha, alaturi de constructorul austriac KTM şi de italienii de la  Piaggio infiinteaza un consortiu cu  obiectivul de a standardiza bateriile pentru motocicletee electrice. Astfel, bateriile vor putea fi schimbate de la o marca la alta.  

Swappable Batteries Motorcycle Consortium – SBMC –  isi propune ca managementul bateriilor pentru motocicletele electrice sa devina mai sustenabil.

Consortiul incurajeaza mai ales navetistii sa foloseasca vehiculele electrice usoare, cum ar fi scootere, mopede, precum si motociclete electrice, simplificandu-le posibilitatile de incarcare.

Cei patru mari producatori mondiali de motociclete, membri fondatori ai Consortiului pentru motociclete cu baterii interschimbabile (SBMC),  cred ca “existenta unui sistem de baterii interschimbabile dezvoltat in comun, este o conditie cheie pentru dezvoltarea electromobilitatii” –  precizeaza constructorii intr-un comunicat comun de presa.

Demersul e necesar pentru ca bornele de incarcare disponibile variaza de la o tara la alta, iar utilizatorii finali au la dispozitie informatii limitate.
Obiectivul consortiului este sa gaseasca solutii la preocuparile clientilor cu privire la viitorul electromobilitatii”, precum autonomia, timpii de incarcare, infrastructura de incarcare si costurile. Consortiul crede ca trebuie atinse urmatoarele obiective:

Citeste  5 pași pentru a menține vehiculele ATV în formă timp îndelungat

1. punerea la punct a unor specificatii tehnice privind sistemele de baterii interschimbabile.

2. confirmarea folosirii comune a sistemelor de baterii.

3. folosirea specificatiilor consortiului la nivel global.

“Va trebui sa rezolvam mai multe provocari, precum extinderea autonomiei, reducerea timpilor de incarcare si scaderea costurilor vehiculelor si infrastructurilor pentru a imbunatati confortul pentru clienti” – subliniaza directorul general de la Honda Motor, Yoshishige Nomura. El spune ca obiectivul final al consortiului e sa garanteze ca motocicletele vor continua sa fie alese drept mijloc de transport util in mobilitatea viitorului.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *