Stiri din Sport de ultima ora

Presedintele Barca, inculpat in scandalul de arbitraj care zguduie Spania

Joan Laporta, actualul presedinte al clubului de fotbal Barcelona, a fost si el inculpat in ancheta privind scandalul arbitrajului in care este implicat clubul catalan, a anuntat justitia spaniola.

Un alt nume important din liga spaniola de fotbal s-a alaturat listei lungi de inculpati in dosarul de coruptie a arbitrilor. FC Barcelona si fostii sai presedinti Josep Maria Bartomeu si Sandro Rosell fusesera deja inculpati, la fel ca si José Maria Enriquez Negreira, fostul sef al arbitrajului spaniol, si fiul acestuia.

Aceasta afacere dureaza din primavara anului 2022, cand a fost deschisa o ancheta preliminara de catre procuratura spaniola pentru a verifica platile facute catre o societate apartinand lui Enriquez Negreira. Faptele in cauza dateaza din perioada cuprinsa intre 2001 si 2018, cand Joan Laporta, actualul presedinte, mai exact, perioada 2003 si 2010.

Desi faptele ar fi putut fi prescrise, judecatorul insarcinat cu ancheta a explicat ca acest lucru era exclus, avand in vedere gravitatea acuzatiilor: clubul catalan i-a platit in total peste 7,3 milioane de euro lui Negreira intre 2001 si 2018, prin intermediul societatii detinute de fostul arbitru. In cazul in care coruptia va fi dovedita, protagonistii ar putea face intre sase luni si patru ani de inchisoare. Scandalul Negreira a afectat Barça timp de luni de zile, clubul negand orice abatere. Cu toate acestea, o perchezitie efectuata in septembrie anul trecut la sediul Comitetului Tehnic al Arbitrilor (CTA), organismul spaniol de arbitri, a dat o noua dimensiune anchetei.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!