Stiri din Sport de ultima ora

Nadal, Federer si Murray, printre premiantii ATP

Spaniolul Rafael Nadal, elvetianul Roger Federer, britanicul Andy Murray si fratii americani Bob si Mike Bryan figureaza printre laureatii premiilor acordate de circuitul profesionist de tenis (ATP) pe anul 2019.

Nadal a primit deja trofeul pentru numarul unu mondial la finalul sezonului 2019 la Turneul Campionilor, iar acum a fost recompensat cu premiul Stefan Edberg pentru sportivitate. Este al doilea an consecutiv cand Nadal isi adjudeca acest premiu, acordat in urma voturilor jucatorilor din circuit. “Revenirea anului” a fost votat fostul lider mondial Andy Murray, operat in ianuarie la sold. Dupa aceasta interventie chirurgicala el a reintratr rapid in forma si a obtinut titlul in proba de dublu la Queen’s Club si pe cel de simplu la Anvers.
Italia obtine doua trofee, prin Matteo Berrettini si Jannik Sinner, primul fiind desemnat jucatorul care a progresat cel mai mult in 2019, dupa ce a ajuns pe locul 8 in lume si s-a calificat la Turneul Campionilor. Sinner, in varsta de 18 ani, a fost revelatia anului gratie titlului obtinut la Next Gen ATP, care l-a propulsat pe locul 78 in lume. Federer a fost recompensat cu premiul Favoritul Fanilor. La dublu, acest premiu a revenit gemenilor Bob si Mike Bryan. Cel mai bun antrenor al anului care se incheie este francezul Gilles Cervara, care s-a ocupat de rusul Daniil Medvedev la cel mai bun sezon in circuitul ATP, cu 59 de victorii si 9 finale. Perechea anului sunt columbienii Juan Sebastian Cabal si Robert Farah, in timp ce sud-africanul Kevin Anderson a primit premiul Arthur Ashe, pentru implicarea in cauze umanitare.
Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns