Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost inchise
Stiri din Sport de ultima ora

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost inchise

Jocurile Olimpice editia 32 a ajuns la final.  Aceasta a fost o editie intarziata de pandemie iar sportivii au fost trimisi imediat acsa dupa ce problele in care participau s-au incheiat.

Iata ce a implicat Jocurile Olimpice editia 32

Thomas Bach, presedintele comitetului international olimpic a declarat Jocurile Olimpice de la Tokyo desfasurate intre 23 iulie si 8 august inchise in cadrul ceremoniei care a avut loc pe Stadionul Olimpic.

„ „Dragi prieteni olimpici din întreaga lume, în ultimele 16 zile ne-aţi uimit cu realizările, excelenţa, bucuria şi lacrimile voastre. Aţi fost mai rapizi, aţi urcat mai sus, aţi fost mai puternici. Aţi fost solidari şi aţi concurat cu înverşunare.

Aţi trăit împreună sub un singur acoperiş. Acesta e un mesaj puternic de solidaritate. Aţi fost o inspiraţie.

Acum, trebuie să marchez finalul acestei călătorii olimpice, una dintre cele mai complexe, de la Tokyo. Declar închise Jocurile celei de-a XXXII-a Olimpiade”, a mentionat Thomas Bach.

Inainte de acest moment, Anne Hidalgo, primarul Parisului a primit drapelul olimpic din mainile presedintelui CIO. Franta este urmatoarea tara care va gazdui editia viitoare a Jocurilor Olimpice in perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Tokyo a gazduit Jocurile Olimpice pentru a doua oara dupa editia din 1964. Aceasta competitie trebuie sa aiba loc in anul 2020 dar a fost amanata cu un an din cazua pandemiei de coronavirus. Mai mult de atat, Tokyo va gasdui si Jocurile Paralimpice in perioada 24 august – 5 septembrie 2025.

Editia din acest an a Jocurilor Olimpice a adus impreuna 11.000 de sportivi care au concurat in 339 de probe in 33 de sporturi. Au venit delegatii din 205 tari si teritorii. Ultimul eveniment al Jocurilor Olimpice de la Tokyo va fi finala masculata de polo pe apa.

Catalin Chirila portdrapelul Romaniei

Canotistul Catalin Chirila a fost desemnat purtator de drapel al Romaniei. Acesta a ocupat locul 5 in final probei de canou dublu alaturi de Victor Mihalachi.

Echipa Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo a cuprinc 101 de sportivi, 46 la feminine, 55 la masculine la 17 disciplice sportive. O singura sportiva nu a putut evolua, aceasta fiind Andrea Miklos din cauza unor probleme medicale.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns