sute-de-caini-au-nevoie-de-o-casa
Stiri Lifestyle de ultima ora

Sute de caini au nevoie de o casa

Fundatia ROLDA se ocupa de peste 15 ani cu salvarea cainilor de pe strazi, reabilitarea si tratarea acestora, incercand in permanenta sa gaseasca o casa pentru fiecare dintre ei. In timpul pandemiei ne-am confruntat cu un numar crescut al cainilor abandonati,in timp ce posibilitatea adoptiilor a fost limitata din cauza restrictiilor de calatorie impuse. Sute de caini din adaposturi isi asteapta stapanul. Este nevoie de case pentru cainii salvati de pe strada sau din situatii extreme, caini batrani sau pui care isi pun toate sperantele in oameni, caini de toate marimile, culorile, caini batuti, abuzati si abandonati, care inca spera sa duca o viata mai buna.

Adopta responsabil

ROLDA ofera caini spre adoptie doar persoanelor care indeplinesc cumulat anumite conditii. In timpul pandemiei procesul de adoptie a suferit cateva modificari. Fiind foarte greu spre imposibil sa se permita vizita in adaposturi, adoptia se efectueaza in mare parte de la distanta. Desi misiunea ROLDA este de a avea cat mai multe adoptii internationale, sunt incurajate si adoptiile locale.

Desi pandemia a adus o crestere a numarului de adoptii in alte adaposturi din USA, UK si alte tari, acestea, inclusiv ROLDA, isi fac griji cu privire la perioada in care cei mai multi proprietari de caini se vor intoarce la munca. Cainii luati din adapost pot suferi de anxietate, stres cauzat de separarea de om sau alte probleme de comportament. Stapanii trebuie sa fie constienti de aceste probleme si sa ia masuri inainte de a pleca de acasa pentru multe ore.

Returnarea cainelui in adapost nu este o solutie!

ROLDA iti cere sa nu fii egoist: daca nu esti pregatit sa oferi o sansa unui caine, daca esti nesigur, nu ai suficient timp, ai alte prioritati sau intoarcerea la programul normal de munca nu iti va mai permite sa ai grija de un suflet, nu-l adopta pentru ca apoi sa il abandonezi si tu, din nou.

Daca esti sigur ca poti indeplini toate criteriile necesare unei adoptii responsabile si poti avea grija de un prieten blanos pentru toata viata, de aici poti adopta un caine caruia sa-i schimbi viitorul in bine.

Adopta un caine si vei castiga un prieten pe viata. Intre tine si cainele pe care il adopti se va crea o legatura indestructibila. Acesta te va inveseli cand esti trist, se va bucura enorm de fiecare data cand vei intra pe usa si nu te va abandona niciodata la greu. Tot ce trebuie sa-i oferi in schimb este un camin, iubire si afectiune, hrana si grija. El iti va multumi toata viata pentru o simpla mangaiere.

Adoptia la distanta

Desi exista un numar mare de persoane care adopta si care se implica in toate campaniile noastre, tot mai avem nevoie de ajutor. Chiar si un ajutor de la distanta este foarte binevenit. In adaposturile ROLDA exista catei care se plaseaza in afara programului de adoptie, dar care au nevoie de un om care sa-i ingrijeasca. Atunci cand adopti la distanta un caine aflat in adaposturile ROLDA, contribui la acoperirea costurilor de tratament si interventii medicale urgente. De asemenea, cu ajutorul sumei pe care o donezi lunar, ROLDA reuseste sa cumpere hrana, produse veterinare si consumabile.

Afla mai multe despre adoptia la distanta:

https://rolda.ro/adoptia-la-distanta/

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns