Stiri Justitie de ultima ora

Escroaca romanca in Ungaria

O romanca a escrocat cativa unguri; prejudiciul e de peste o jumatate de milion de euro, scrie dailynewshungary.com

In 2019 si 2020, o romanca a escrocat trei cetateni din Ungaria. Chiar daca numarul victimelor e mic, prejudiciul e imens. Escroaca i-a inselat cu peste 200 de milioane de forinti, echivalentul a mai bine de 565 de mii de euro. Potrivit presei maghiare, femeia le promitea celor ce vindeau case si imobile ca intermediaza tranzactia. Folosea numere de mobil de Italia si Anglia si pretindea ca reprezinta un om de afaceri din sectorul imobiliar din Italia.

Identitatea romancei nu a fost dezvaluita. Presa maghiara scrie ca politia a anuntat numai ca e vorba despre Florica V, in varsta de 43 de ani.

Ea cerea proprietarilor de imobile sume mari pentru a intermedia tranzactia. Dupa ce-si primea banii, femeia disparea. Dupa cateva asemenea escrocherii, romanca a fost prinsa. Ultima oara insa a actionat oarecum diferit. In decembrie 2020 a mers la biroul unui avocat din Budapesta impreuna cu vanzatorul imobilului. Acesta i-a dat o suma de bani pentru a intermedia tranzactia. Banii erau in plic, iar femeia a pus plicul in geanta, dupa care a spus ca s-a razgandit si ca nu mai ia banii pentru ca nu stie daca va reusi sa-l convinga pe dezvoltator sa cumpere cladirea. Doar ca atunci cand a scos plicul din geanta si l-a pus pe biroul avocatului, era de fapt un alt plic. Romanca a plecat precipitat din birou spunand ca o asteapta taxiul jos. Spre norocul lui, vanzatorul s-a uitat imediat in plic. Doar ca in loc de forinti, plicul era plin cu bancnote din … Uzbekistan. Avocatul si vanzatorul au iesit imediat din birou si au reusit sa o prinda pe escroaca. La venirea politiei, oamenii legii au constatat ca plicul cu forinti – in care se afla o suma echivalenta cu peste 100 de mii de euro – era bine ascuns in poseta femeii.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns