Stiri Justitie de ultima ora

Trei cetateni moldoveni complici in atentatul de la Istanbul

Cinci suspecti au fost inculpati in Bulgaria dupa atentatul din 13 noiembrie de la Istanbul, atribuit de autoritatile turce combatantilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan – PKK – si aliatilor lor din Siria, a anuntat Parchetul bulgar.

Trei dintre cei cinci inculpati sunt cetateni moldoveni, a confirmat ministerul Justitiei de la Chisinau, care precizeaza ca se va implica in ancheta. Alaturi de cei trei moldoveni au mai fost arestati un cetatean arab si inca o persoana despre care nu s-au dat detalii.

”Cinci persoane au fost inculpate pentru ca l-au ajutat sa fuga pe unul dintre presupusii autori”, a declarat Siyka Mileva, purtator de cuvant al procurorului general bulgar.

Rolul lor a fost logistic, afirma autoritatile bulgare.

In atentatul de la Istanbul sase persoane au fost ucise si 81 ranite. Explozia a avut loc pe bulevardul Istiklal din centrul metropolei turce. Pana in prezent actul terorist nu a fost revendicat. Partidul Muncitorilor din Kurdistan respinge acuzatiile de la Ankara, potrivit carora s-ar afla in spatele atentatului. PKK afirma ca nu ar ucide niciodata civili. De altfel, in deceniile de lupta pentru cauza kurda, PKK a ales indeobste tinte militare : patrule armate, unitati ale armatei si alte obiective militare.

Persoana care a plasat bomba ar fi o femeie, Ahlam Albashir, sirianca. Ea a fost vazuta in zona, pe camerele de supraveghere stradala, in ziua atentatului, dar si cu cateva zile inainte.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns