image001
Stiri Economice de ultima ora

Cum să treceți cu brio peste perioadele cu dificultăți financiare

Se spune că banii sunt rădăcina tuturor relelor, însă adevărul este că banii sunt și o resursă necesară pentru a supraviețui. Problemele cu banii pot fi cauza stresului, depresiei și a multor altor probleme de sănătate, însă mici schimbări în atitudinea noastră ne pot ajuta să trecem mai ușor peste momentele cu dificultăți financiare.

Optimismul și atitudinea pozitivă vă pot ajuta în mai multe privințe, printre care și în preluarea controlului asupra finanțelor personale:

  1. Refinanțarea creditelor active: dacă în prezent aveți unul sau mai multe credite active, un credit de refinanțare poate fi o soluție potrivită. Refinanțarea creditului presupune contractarea unui nou credit (cu condiții mai avantajoase) pentru a achita alte împrumuturi active.
  2. Introduceți surse suplimentare de venit: o sursă secundară de venit poate fi cheia în rezolvarea problemelor financiare. Mulți oameni sunt convinși că singura modalitate de a câștiga mai mulți bani este prin căutarea unui nou loc de muncă sau printr-o promovare. O sursă secundară de venit este o opțiuneamai puțin riscantă, mult mai flexibilă și accesibilă. Căutarea unui loc de muncă secundar este în ziua de azi mai simplă ca niciodată. Cel mai important lucru este să fiți deschiși oportunităților care să ivesc, să nu vă fie frică de provocări sau de domeni de activitate noi.
  3. Acordați mai multă atenție prețurilor: mulți așteptă weekendul de Black Friday pentru a face cumpărături, adevărul este că astfel de reduceri și promoții sunt disponibile pe tot parcursul anului în diferite magazine. Vă puteți abona la newsletterul magazinelor preferate și astfel o să fiți tot timpul informat de promoțiile active. De asemena, nu uitați să comparați prețurile produselor pe site-uri specializate în compararea prețurilor, printr-o simplă căutare pe Google o să găsiți mai multe platforme de acest gen. Același lucru îl puteți face și atunci când doriți să contractați un credit. Folosind o platformă de comparare credite precum Moneezy puteți compara costul creditului dorit la diferiți creditori și astfel să alegeți creditul cel mai avantajos pentru dvs.
  4. Creați-vă obiective financiare: dacă nu aveți un obiectiv, este greu de știut cât de mult ați avansat. Indiferent de venitul dvs., ar trebuie să aveți anumite obiective financiare. Acestea ar putea fi de exemplu: să scăpați de datorii, să strângeți o anumită sumă în contul de economii, să deschideți sau să investiți într-o afacere. Importantă este și delimitarea temporală. Aceste obiective nu sunt menite să devină o sursă adițională de stress, ci să vă motiveze.
  5. Evitați cheltuielile impulsive: dacă deseori observați prin casă lucruri pe care nu știți de ce le-ați cumpărat, cel mai probabil este vorba de achiziții impulsive. Este foarte important să aveți un buget lunar și să încercați pe cât posibil să nu îl depășiți. Includeți în budget și o sumă pentru activități distractive și pentru cheltuieli neprevăzute.

Sperăm ca aceste cinci sfaturi să vă fie de ajutor și că o să depășiți perioadele cu dificultăți financiare cu zâmbetul pe buze și cu o atitudine pozitivă.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns