Stiri Economice de ultima ora

Programul Rabla pentru becuri

Guvernul a aprobat programul Rabla pentru becuri, prin care romanii vor primi un voucher pentru inlocuirea becurilor conventionale din locuinta cu becuri cu LED noi, mai performante din punct de vedere energetic.

Programul e in valoare de 400 de milioane de lei. Banii sunt alocati in cadrul bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul in curs al Fondului pentru Mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu, rectificat. Astfel, in cadrul programului Rabla pentru becuri, cetatenii vor primi un voucher cu care sa-si inlocuiasca becurile conventionale din locuinte cu becuri LED noi, care sunt mai economice. Scopul programului este reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera in locuinte, pentru utilizatorii casnici.

De asemenea, programul Rabla pentru becuri vizeaza si primariile. Astfel, s-au aprobat 500 de milioane de lei, credite de angajament, care vor finanta programul privind iluminatul public stradal, cu lampi LED pentru reducerea consumului.

„Asiguram 400 de milioane de lei pentru inlocuirea becurilor conventionale din locuinte cu becuri cu LED, mai performante si mai economice,” – a declarat premierul Nicolae Ciuca.

Cine doreste sa beneficieze de programul Rabla pentru Becuri va primi un voucher de 200 de lei, cu conditia sa nu aiba datorii la stat si sa dea la schimb becurile vechi. Becurille vor putea fi achizitionate din magazinele participante la acest program. Lampile cu LED asigura economisirea energiei electrice in proportie de 70 la suta.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns