Florin Citu, Ministrul Economiei nu doreste sa ajungem la faliment prin inchiderea economiei
Stiri Economice de ultima ora

Florin Citu, Ministrul Economiei nu doreste sa ajungem la faliment prin inchiderea economiei

Florin Citu este de parere ca in perioada martie – aprilie Romania nu a inchis toata economia. Sectorul constructiilor a functionat si costurile au fost foarte mari.

  Iata ce a mentionat Florin Citu

“Soluţia nu este închiderea economiei pentru că avem nevoie ca economia să funcţioneze, avem nevoie de venituri la buget, avem nevoie ca acei bani să se ducă înapoi în economie. Obiectivul nostru este de a nu închide economia, nu vrem să închidem economia pentru că asta este reţeta clară spre faliment. Costul acelor două luni de zile (martie, aprilie, n.r.) a fost de aproape două puncte procentuale din PIB, din creşterea economică, enorm în acea perioadă”,  a subliniat Florin Citu.

In prezent ministrul considera ca se poate merge cu economia deschisa dar cu reguli foarte clare.

“Cred că putem merge în perioada următoare cu economia deschisă, dar cu reguli clare. Toţi antreprenorii ne cer reguli clare.
Cum să-şi ţină compania deschisă, cum să vină oamenii la muncă şi să poată să funcţioneze în condiţiile de acum, poate cu mai puţini oameni, dar să nu mai închidem economia de tot. Acesta este obiectivul, să rămânem cu economia deschisă, poate la o capacitate mai mică, dar să nu închidem economia. Şi asta a fost şi discuţia cu HoReCa. Am spus că rămân deschise 30% etc.”, a mai mentionat acesta.

Citeste  Centrala de la Zaporoje a fost repornită

Ministeul Finantelor a spus ca nu se poate cere totul de la Guvern si ca oamenii trebuie sa invete sa devina responsabili.

“Nu putem cere totul de la guvern. Noi dăm nişte linii directoare dar trebuie să fim responsabili. Lucrăm cu foarte puţini oameni aici la minister, mai mulţi acasă. Îi schimbăm, îi rotim. Am departamente foarte importante, de unde se fac plăţi, trezorerie ş.a.m.d., nu îmi permit ca oamenii toţi să fie bolnavi. Depinde de noi cât de buni manageri suntem”,  a mai sustinut Citu.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns