Stiri Economice de ultima ora

Vanzarile de sampanie din Franta doboara toate recordurile

Magazinele care vand sampanie se asteapta ca anul care se incheie sa fie unul cu vanzari record. Din cauza pandemiei si  a carantinei, 2020 a fost un an cu vanzari slabe. In 2021, insa, cererea a explodat.

Oamenii de afaceri din industria sampaniei, una dintre cele mai importante din Franta, estimeaza ca incasarile vor fi de 5,5 miliarde de euro, cu 10 la suta mai mari decat recordul precedent. Pe fondul cererii uriase de sampanie, au aparut probleme in lantul de aprovizionare.

“Din septembrie, e nebunie. De-abia facem fata cererii. Multi fabricanti de sampanie ne-au spus ca nu pot onora comenzile” – a declarat Benoit Melendez, patron magazin sampanie.

Cele mai cautate soiuri de sampanie sunt cele din struguri albi, Blanc de Blanc si nu e vorba de o presiune din partea clientilor doar acum, de Sarbatori. Clientii spun ca sampania nu e doar pentru ocazii speciale, ci pentru a ne face, oricand, viata mai frumoasa.

“Din cauza COVID ni s-a schimbat viata, dar trebuie sa traim cu virusul. Acest lucru inseamna ca trebuie sa ne traim viata in continuare. Sa fie constienti de pandemie, dar sa ne traim viata, sa ne vedem cu prieteni, cu ruele, pe scurt, sa traim” – asa crede proprietarul magazinului de sampanie de lux L’Extra-Brut.

Mai putin placuta e vestea ca preturile la sampanie vor creste. Pentru ca cererea e uriasa, sampania se va scumpi pe termen scurt, mediu si lung. In plus, fabricantii spun ca le-au crescut preturile de productie din cauza majorarii tarifelor la energie. Inclusiv cultivatorii de vita de vie se plang ca trebuie sa vanda strugurii mai scump.

Citeste  Job-uri interesante, unde nu stai la birou, cu nasul în documente și înconjurat de sticky notes

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns