Inscrierile sunt deschise pentru cursurile de antreprenoriat StartUPT
Stiri Economice de ultima ora

Inscrierile sunt deschise pentru cursurile de antreprenoriat StartUPT

StarUPT este un program de antreprenoriat care isi propune sa descopere idei de afacere inovatoare care sa creeze competitie in piata. Acest program beneficiaza de 40 de ore de formare in care studentii vor invata cum sa realizeze un plan de afaceri, cum sa comunice si ce trebuie sa stie despre marketingul unui StartUPT.

Ce trebuie sa stii despre programul StartUPT?

In cadrul acestui program vor fi finantate 26 de afaceri. Jumatate dintre ele vor primi pana la 40.000 de euro daca planul de afaceri prevede 2 angajati, celelalte 13 afaceri vor primi pana la 60.000 de euro daca vor crea trei locuri de munca.

„Am ales această formulă de finanțare și am decis să nu oferim sume mai mari pentru că dorim să le oferim studenților un imbold, astfel încât să vină cu proiecte serioase și relevante. De altfel, acest lucru îi va stimula să dezvolte mai bine propriul produs sau serviciu și să fie orientați permanent și spre alte finanțări. Practic vor avea un nivel de implicare mai ridicat și nu se vor baza doar pe acești bani. Din primele cursuri am observat că există idei bune, sunt studenți care vor să dezvolte start-upuri în domeniu IT, în energie verde sau aplicații care să revoluționeze anumite activități medicale”, a declarat Florin Dragan, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

Formatorii alesi de Universitatea Politehnica Timisoara pentru a sustine cursurule au o experienta vasta. Este foarte important ca stundentii sa parcurga partea teoretica impreuna cu formatorii si sa faca exercitii cu tematica financiara.

„În acest moment am încheiat prima serie de formare antreprenorială cu studenții selectați în grupul țintă și ne bucurăm că toți au venit cu idei de afaceri interesante pe care le-au îmbunătățit prin colaborarea cu formatorii noștri. De altfel, candidații au reușit să finalizeze cu brio examenul pentru certificare ANC. Între timp, continuăm să selectăm studenți în grupul țintă pentru următoarele serii. Universitatea Politehnica Timișoara se va concentra în perioada următoare pe acordarea de ajutor pentru tinerii ale căror afaceri vor fi sprijinite financiar în vederea asigurării sustenabilității, prin activități de tip: organizarea și derularea unor programe de învățare prin întreprinderi simulate, organizarea de stagii de practică în mediul economic real. Ne dorim ca toate afacerile finanțate să se dovedească de succes și să facă performanță în regiunea nostră”, a mai declarat Radu Vasiu.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns