poza 2
Stiri Economice de ultima ora

Cum îți poți motiva mai ușor angajații

Un angajat mulțumit de condițiile de muncă este unul care are o productivitate mai mare. Nu o spunem noi ci specialiștii, care mai adaugă că micile gesturi de apreciere chiar contează enorm. De aceea, avem pentru tine câteva sugestii prin care poți le crești motivația, în afară de ceva bani în plus oferiți la salariu.

O dată pe săptămână, fă tu cinste cu masa de prânz

O dată pe săptămână, sau la două săptămâni, oferă-le tu masa de prânz, și profită să transformi acest moment într-unul de răsfăț. Fie că alegi felurile preferate ale fiecăruia, optezi pentru pizza, sau poate că încerci câteva feluri culinare cu specific etnic de fiecare dată, important este ca toți să se bucure de această tratație. Este plăcut să știi că vinerea, o dată la două săptămâni, de exemplu, nu mai trebuie să-ți iei pachet, pentru că vei primi ceva bun gratuit!

Abonamente la serviciile medicale

Deși pentru cei care lucrează la multinaționale abonamentele la unele servicii medicale au devenit o obișnuință, nu toți avem această posibilitate. Prin urmare, poți să încerci așa ceva pentru angajații tăi, care vor aprecia preocuparea pentru starea lor de sănătate.

Curățenie la locul de muncă

Un birou ordonat, perfect curat, poate duce la creșterea productivității. De aceea, o metodă bună de a-i motiva pe aceștia să lucreze cu spor este curățenia perfectă la baie, în camera cu birourile, pe holuri… peste tot. Ai grijă ca totul să fie gata până când aceștia încep programul, pentru ca personalul însărcinat cu curățenia să nu le creeze vreun disconfort.

Citeste  Diferenta intre traducerile realizate de traducatori specialisti si cele realizate de amatori

Cadouri de zilele aniversare sau de Sărbători

Cu toții adorăm să primim cadouri, și care momente sunt cele mai potrivite pentru a le primi sunt ziua aniversară și Sărbătorile? Prin urmare, le poți arată salariaților tăi cât de importanți sunt pentru tine, cu câteva cadouri bine alese. Printre acestea se află și cosuri cadou, pe care să le personalizezi după bunul plac. Chiar și de Sărbătorile de Iarnă, cu Cosuri Craciun în care să se regăsească multe produse specifice acestei perioade sunt foarte apreciate.

Cursuri de specialitate și training-uri

Atunci când îți place ceea ce faci, simți nevoia de a te perfectiona continuu în acel domeniu. Oferă-le angajaților tăi această șansă, dându-le șansa să participe la cursuri de specialitate și traing-uri susținute de specialiști în domeniu.

Vinerea scurtă

Cine nu își dorește ca vinerea programul să se încheie mai repede, iar relaxarea de la sfârșit de săptămână să înceapă mai repede. Prin urmare, le spui că au această posibilitate, să termine vineri programul de la ora 14.00 de exemplu, dar că pentru aceasta ar fi nevoie să stea o oră în plus, peste program, în celelalte zile ale săptămânii. Cu siguranță vor fi mulți cei care vor aprecia această idee!

Aprecieri verbale

De câte ori ai ocazia, nu ezita să le oferi angajaților aprecieri verbale pentru munca pe care o fac. Chiar și atunci când e ceva de criticat, ai grijă la cuvintele pe care le folosești, dar și la ton. Critica poate fi și constructivă și cuvintele folosite de tine îl pot face să înțeleagă unde a greșit și care ar putea fi direcția pe care trebuie să o urmeze în continuare.

Citeste  Batalia pentru Volkswagen - ce ofera Romania

Accesorii de birou personalizate

Un gest aparent banal, este foarte bine primit de către angajați. Este vorba de oferirea, o dată pe lună, sau chiar în prima zi de muncă, a unui cadou simbolic care constă într-o agendă personalizată, dar și accesorii de birou. Ai grijă ca pe ele să se afle logo-ul firmei tale, discret, dar totuși destul de vizibil.

Fructe

Cu toții ne dorim un stil de viață sănătos, iar o parte componentă a acestuia este și o alimentație echilibrată. Destul de greu de dus la îndeplinire atunci când ești la birou, dar dacă ai la dispoziție un platou cu fructe din care să iei o gustare sănătoasă, lucrurile sunt mai simple. Prin urmare, oferă-le angajaților tăi un platou de fructe în fiecare zi, iar pe acesta să se regăsească acelea care se consumă ușor, cum sunt merele, portocalele sau bananele.

Cameră de relaxare

O cameră de relaxare, unde să fie amplasate fotolii, mese cu reviste, eventual o mică bibliotecă, chiar și o masă de ping-pong, reprezintă o excelentă metodă de a arăta salariaților tăi că nu îi consideri simpli roboți care-și îndeplinesc sarcinile. O scurtă pauză nu face deloc rău, chiar dimpotrivă!

Promovarea celor mai buni

Cu siguranță o promovare contează enorm pentru moralul unui angajat. Sau oferirea de mici bonusuri și gratificații pentru toată echipa, atunci când s-a reușit ducerea la bun sfârșit a unui proiect important. Este dovada cea mai bună că ei, ca echipă, au reușit. Și promovările individiuale sunt excelente, cu condiția să fie pe merit, și în acest fel și ceilalți salariați vor înțelege că firma ta este una respectabilă, unde chiar au șansa să evolueze.

Citeste  Romanii vor sa treaca la euro. Iata ce implica asta

Mobilier de calitate

Nimic nu este mai dificil decât să petreci ore întregi la un birou inconfortabil, zi după zi, luni întregi. Se lasă cu dureri de cap, de spate, și chiar nu mai ai nicio motivație să lucrezi, și te gândești cu groază că iar vei sta pe scaunul respectiv alte 8 ore, în fiecare zi. De aceea, pentru a evita astfel de neplăceri, cu un mobilier de calitate, problema se rezolvă rapid!

Petreceri cu angajații

Da, știm, este nevoie de multă muncă, dar uneori un moment de respiro este chiar bine venit. De aceea, organizează o petrecere la care să participe toți angajații, și unde să se simtă bină. De asemenea, în acest fel, salariatul tău va simți acel spirit de apartenență, că face parte dintr-un grup care știe să și muncească, dar și să se distreze pe cinste!

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *