Raluca Turcan sustine ca 40% dintre locurile de munca sunt platite cu salariul minim
Stiri Economice de ultima ora

Raluca Turcan sustine ca 40% dintre locurile de munca sunt platite cu salariul minim

Raluca Turcan, Ministrul Muncii ii indeamna pe oamni sa lupte pentru drepturile lor salariale. Aceasta sustine ca oamenii ar trebui sa refuze cartea de munca “ la negru” sau “ la gri” si ca ar trebui sa isi cunoasca drepturile.

Foarte multi oameni au salariul minim pe economie

Ministrul Muncii sustine ca foarte multi oameni sunt angajati cu salariul minim pe economie in acte, dar, de fapt acestia nu sunt platiti cu salariul minim. Mai exact, este vorba de munca “ la gri”.

„Oamenii să-și ceară drepturile!”, spune Raluca Turcan. Aceasta a mai spus ca viittorii angajati pot miza pe . „Vreau să fie un lucru foarte limpede. În momentul de față, avem așa: aproximativ 480.000 de oferte de muncă înregistrate, avem aproximativ 200.000 de cereri de locuri de muncă, ceea ce înseamnă că undeva există aproximativ 280.000 de locuri de muncă neocupate. Deci, oamenii de afaceri au nevoie de forță de muncă exact ca de aer și atunci, dacă angajatul este bine pregătit, să se ducă la angajator și să-și ceară drepturile pe contractul de muncă! Este un drept pentru care trebuie să învețe să militeze, pentru că și angajatorii au nevoie de forță de muncă” a mai declarat Raluca.

Citeste  Starbucks se retrage din Rusia

Raluca sustine ca munca subdeclarata nu este definite in legislatie

„Cine pierde din acest proces? Pierde în primul şi în primul rând angajatul, pentru că, în momentul în care angajatul, de conivenţă cu angajatorul, acceptă să fie plătit scriptic cu mai puţin, adică să aibă venituri nedeclarate sau subdeclarate, practic el este păgubit în primul rând la pensie, în timp”,  a mai explicat Raluca Turcan.

In Romania 1,6 milioane de angajati figureaza ca muncind pe salariul minim pe economie.  „Avem trei tipuri de salariu minim: salariu minim standard, salariu minim pentru studii superioare şi salariu minim din construcţii”,  a mai spus Raluca.

Raluca a mai spus ca majorarea salariului minim este necesara deoarece ar putea ajuta foarte mult economia in contextual actual.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns