Stiri Economice de ultima ora

Batalia pentru Volkswagen – ce ofera Romania

Bulgaria, Romania, Serbia si Croatia sunt intr-o competitie acerba pentru noua fabrica Volkswagen. Initial, constructorul german urma sa construiasca fabrica in Turcia, dar apoi a renuntat la idee, pe fondul instabilitatii din zona. Investitia se ridica la 1,5 miliarde euro.

Romania a avut cea mai bună ofertă de tara pentru Volkswagen in competitia pentru deschiderea unei fabrici – sustine secretarul de stat Paula Pirvanescu. Si guvernul de la Sofia e gata sa-si imbunatateasca oferta si sa dubleze subventiile de la 135 de milioane de euro la 260 de milioane. Informatia a fost data de surse din industrie, dar, deocamdata neconfirmata de guvern.

Initiativa in Parlamentul Romaniei

Grupul PSD a depus un proiect de declaratie a Parlamentului privind sprijinirea demersurilor pentru atragerea investitiei grupului Volkswagen in Romania. Investitia strategica Volkswagen a agitat apele electorale in Romania, dupa ce a circulat in spatiul public o scrisoare a Grupului Popular Europenilor – PPE – din Parlamentul European, in care liderii PPE faceau lobby pentru Bulgaria. PSD i-a acuzat pe europarlamentarii PNL, membri in grupul popular-europenilor, ca actioneaza impotriva intereselor Romaniei.

Volkswagen ar avea in vedere municipiul Arad ca varianta pentru amplasarea unei fabrici Skoda in regiune.  De altfel,  reprezentantii autoritatilor romane si cei ai VW au avut o sedinta de lucru la Arad, unde a fost prezentat potentialul zonei.

Noua fabrica a gigantului auto german ar urma sa produca, din 2022, 300.000 de unitati pe an, iar numarul locurilor de munca ce ar fi create se ridica la 4.000.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns