Cum influenteaza energia electrica poluarea aerului
Stiri Economice de ultima ora

Cum influenteaza energia electrica poluarea aerului?

Avand in vedere schimbarile climatice din ultimii ani, ecologia si protejarea mediului inconjurator au devenit subiecte din ce in ce mai dezbatute. Nenumarate tratate au fost semnate si s-au tras semne de alarma in aceasta privinta, poluarea fiind un motiv de ingrijorare atat pentru prezent, cat si pentru viitorul omenirii.

O tara, indiferent de nivelul de dezvoltare, foloseste o cantitate semnificativa de energie electrica, insa trebuie cunoscut si modul in care aceasta este produsa si care este impactul asupra mediului inconjurator si calitatii aerului.

Care sunt principalele forme de generare a energiei electrice?

 

Indiferent ca este vorba de energie regenerabila sau de combustibili fosili, cererea pentru energie electrica este acum mai mare ca niciodata. De aceea, este important ca selectarea modului in care aceasta este produsa sa fie cat mai benefica pe termen lung, atat din punct de vedere economic, cat si al sanatatii populatiei.

Generarea de energie electrica se imparte in doua categorii:

Citeste  Descopera adevarul despre cresterea salariilor.

·        Combustibili fosili

Inca de la inceputul secolului 20, cererea pentru energie a explodat si a dezvoltat societatea din ziua de azi. Gazul, petrolul si carbunele au fost si inca sunt principalele surse de energie la nivel mondial, insa, din cauza folosirii excesive a acestora, mediul inconjurator a suferit foarte mult, aparand un declin semnificativ al calitatii aerului, prin degajarea unei cantitati extrem de mari de dioxid de carbon in atmosfera. O cantitate insemnata de dioxid de carbon inseamna temperaturi extreme la suprafata pamantului, schimbarea PH-ului apei oceanelor si multe alte variatii climatice.

·        Energie regenerabila

Tot mai multe persoane, companii si chiar tari apeleaza la surse regenerabile de productie, acestea fiind nu doar o varianta mai ecologica, ci si mai ieftina. Costurile de achizitie pentru panourile solare sau turbine eoliene au scazut considerabil in ultimii zece ani, de aceea si cererea pentru aceste sisteme a crescut.

Influenta pozitiva pe care acestea o au asupra mediului inconjurator si calitatii aerului au propulsat nenumarate investitii masive in aceste solutii, scazand in acest fel dependenta de combustibilii fosili si permiterea dezvoltarii altor tehnologii mai avansate, precum hidrogenul sau cercetarea centralelor nucleare de fuziune.

Citeste  Turismul la nivel mondial, devastat de COVID

 

Cercetatorii au gasit solutia pentru distrugerea “chimicalelor eterne”, conform Fullonline.ro stiri

Chimicalele eterne sunt o categorie de substante ce se gasesc in produsele folosite in fiecare zi. Acestea au un impact negativ asupra sanatatii si se descompun foarte greu, contribuind intr-un mod semnificativ la poluarea mediului inconjurator.

Potrivit fullonline.ro stiri, oamenii de stiinta au reusit sa gaseasca o solutie pentru a combate o parte din aceste substante nocive, oferind in acest fel o modalitate durabila de a le elimina si a gasi optiuni si pentru alte chimicale de acest fel.

 

Cererea de energie electrica creste in fiecare an, insa trebuie avut in vedere modul in care este produsa pentru a scadea influenta negativa pe care aceasta o are asupra calitatii aerului si mediului inconjurator. Energia regenerabila este cel mai bun raspuns pentru aceasta problema, insa trebuie exploatate cat mai multe optiuni.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns